Avon Absolute perfection BB šampon, balzam, leave-in; recenzija

IMG_3386 (2)

Kuća Avon lansirala je novu liniju proizvoda za njegu kose. Naime, radi se o liniji nadahunutoj fenomenom u kozmetičkim proizvodima. Takvi proizvodi spadaju pod tkz. Hair Skincare ( ovdje na članak ), a AVON je svoju liniju nazavo Beauty Balm tehnologijom pa zato i kratica BB. U svojoj liniji lansirali su šampon, balzam, masku i leave-in tretman. Cijela linija je podvučena crnom ambalažom u kombinaciji sa zlatnom i lila bojom što ostavlja dojam elegantnog luksuza kojeg ova linija obećava. Ja sam testirala šampon, balzam i leave-in tretman.
Šampon
Šampon dolazi u bočici od 250 ml po cijeni od 27 kuna, no snižena cijena je 19 kuna. Kremaste teksture i prijatnog mirisa, lako se nanosi, dosta pjeni, a pjena mu je dosta nježna što olakšava apliciranje šampona po vlasištu. Prvo pranje je čak dosta zapjenio što me ugodno iznenadilo budući da kod mene tek dobro zapjeni pri drugom pranju. Također se s lakoćom isprao. Drugo pranje sam uzela nešto manje šampona jer sam pretpostavila da će još više zapjeniti i nisam pogriješila. Moram navesti da sam bila malo skeptična prema šamponu jer proizvođač navodi da je prikladan za sve tipove kose. Na ovo mjesto ću se vratiti na nastavku.
Balzam
Balzam dolazi kao i šampon u bočici od 250 ml proizvoda po cijeni od 27 kuna, snižen 19 kuna. Skroz lagane teksture, nekako svilenkast na dodir, a miriše jednako kao i šampon. Balzam sam nakon dva šamponiranja aplicirala u standardnoj količini i to da sam prvo nanosila na vrhove pa prema vlasištu. Bonus ovakvih linija jest što balzam možete umasirati u vlasište ( ne ako vam se kosa masti ). Balzam sam isprala s nešto hladnijom vodom što mi je jako prijalo budući da je vani dosta vruće, a i ljuskice dlake se skupe pa je kosa sjajnija.
Opći dojam: šampon i balzam su me oduševili. Ugodno sam se nakon svog skeptičarenja po pitanju "za sve tipove kose" iznenadila. Kako imam blajhanu i po prirodi suhu kosu uvijek su mi potrebni proizvodi s puno lipida. Ova linija pak se može opisati kao "sorbet" za kosu. Naime, ona definitivno nije nadohrana za suhu kosu, ali djeluje kao lagana formula za održavanje čistoće i sjaja kose. Budući da nije silne strukture pogodna je za svakodnevnu upotrebu. Moram dodati da na mom vlasištu je odradila dobar posao budući da stavljam ulja sa zaštitnim faktorom i gotovo svaki dan sam na moru, a tu valja pridodati i lak za kosu. Dlaku stvarno očisti i lijepo miriše, te je kosa lepršava. Opet ponavljam kod jako suhe kose može služiti za onu fazu iza intenzivne dohrane nakon blajhanja/bojanja do novog bojanja kose. Mala zamjerka je što na proizvodima nisu istaknuti sastojci. Sve u svemu proizvode bi opet kupila.IMG_3383

Leave-in tretman
BB 
balzam bez ispiranja ili ono što se u frizerstvu naziva leave-in tretman, dolazi u tubici. 150 ml proizvoda za 55 kuna, sniženo 29 kuna. Ovaj tretman namijenjen je svakodnevnoj upotrebi, u trenu zaglađuje kosu i ne ispire se. Koristila sam ga na dva načina: iako se navodi da se stavlja na suhu kosu, ja sam radi njege dodavala na vrhove i to na mokroj kosi te bi zatim krenula na stiliziranje kose. Kosa je bila mekša i sjajnija nego kad sam stilizirala bez. Drugi način je bio na suhoj kosi. Meni su vrhovi dosta suhi pa sam dva puta ga nanosila na dan, a koristila sam ga i na plaži također za vrhove. Mirisan dašak je ostajao, a kosu nije otežavao. Volite kovrče? E, ovo je super savjet za vas: kosu operite sa BB šamponom te nakon što ručnikom pokupite višak vode bogato s ovim tretmanom prođite po kosi tako da je gužvate ( provjereno dobro ). Inače, ovaj tretman je u mom trenutnom darivanju pa se prijavite i zablistajte ( ovdje prijava ). Kao nadopuna liniji ili pak samostalan kupila bi opet upravo jer dobro funkcionira na oba principa.
Sastojci:IMG_3384

OCJENA:

Miris: 4

Tekstura: 4

Ispiranje: 5

Odnos cijene i kvalitete: 5

Kakva su Vaša iskustva s ovim proizvodima?

XoXo Smart Blonde

Tagssticky

2 comments

Leave a reply