Emibo Argan silk linija; recenzija + darivanje

Donosim recenziju linije koju sam upoznavala duže vrijeme, za koju pak je nužno poznavanje osnovne materije frizerstva, posebno šampona. Kako se radi o neobičnoj liniji bilo je nužno posegnuti i za znanstvenim člancima da bi vam danas mogla liniju pokazati u punom smlislu i namjeni. Hrvatska tvrtka Callidus trgovina bavi se distribucijom proizvoda za njegu kose Emibo hair care, a proizvodnja je također u Hrvatskoj ( klik na stranicu ) Glavni sastojci Emibo proizvoda su prirodnog porijekla. Linija ima naglasak na suhu i oštećenu kosu, a tu bi još skrenula pozornost na oštećenja koja se događaju kroz ljeto kao posljedica sunčevih UV zraka, morske soli ili klora. No, linija je za cijelu godinu jer UV zračenja traju kroz cijelu godinu. Isprobala sam šampon, regenerator i ulje Argan silk linije.

Šampon
Sastoji se od arganovog ulja, keratina, pšeničnog proteina, silk proteina, pantenola i UV filtara te dolazi 300 ml šampona u boci na potisak ( obožavam ovakvu ambalažu ) što omogućava bolje određivanje količine koju želite uzeti, a cijena mu je 49 kuna. Žuta i prozirna tekstura šampona se aplicira po kosi koju prethodno treba dobro navlažiti vodom. Vodite računa da kosa bude potpuno mokra kako bi što bolje šampon djelovao. Ovdje se radi o šamponu koji ne pjeni previše ( ovdje link ). Općenito gledano šamponu nije bitna pjena nego sastav.  Šampon sam umasirala malo po malo po vlasištu i kružnim pokretima sam trljala te ga isprala i ponovila postupak. Inače, svako pranje kose prema pravilima struke mora imati dva šamponiranja. Prvo šamponiranje je za uklanjanje nečistoća, masti i ostataka stilskih proizvoda s vlasišta i kose, a drugo pranje je priprema za njegu vaše kose. Šampon je vrlo temeljit te dobro odstranjuje nečistoće s vlasišta što šampon i treba. Ukoliko imate valovitu ili kovrčavu kosu šampon pomiješajte s malo regeneratora i tako operite kosu. Valovi i kovrče se neće raspasti, vlasište i kosa će biti oprani, a kosa meka i mirisna. Ono što mi se posebno sviđa i po čemu se razlikuje pakiranje je da je u boci 300 ml proizvoda, dok većina ima 250 ml. Postoji i litarsko pakiranje za frizerske salone.
Sastojci:FullSizeRender (4)

Regenerator
Temeljnog sastava kao i šampon, regenerator djeluje u lancu linije i snažno podupire šampon. Regeneratora nam dolazi 300 ml u boci na potisak što omogućava bolje određivanje količine koju želite uzeti, a cijena mu je 55 kuna. Kako je šampon isključivo u svojstvu čistača nužna je upotreba regeneratora za kosu. Nekoliko potisaka na pumpicu i raznošenje po kosi u trenutku omekšava vlasi. Ja sam ga nakon što mi je promjena boje za kosu napravila štetu na prednjem dijelu vlasišta utrljavala na pogođena mjesta te je nakon tri upotrebe koža se smirila i nije se više ljuštila, a na tom mjestu nije ostajalo masno. Tekstura regeneratora je lagana, a ostavlja prepoznatljiv miris argana. Regenerator se lako i brzo ispire što je dodatan plus jer je kosa manje izložena vodi. Općenito bolje je kosu ispirati mlakom ili kako ja volim raditi, nešto hladnijom vodom. Hladnija voda će zatvoriti ljuskice dlake te će se dodatno zaštiti i dat će bolji sjaj. Kako su i šampon i regenerator blage formule mogu se koristiti na svakodnevnoj razini unatoč arganu kao sastavnom dijelu. Upotrebom šampona i regeneratora prvo što se osjeti nakon sušenja je zdrav i nenametljiv sjaj te čistoća kose i lijep miris.  Regenerator također odudara s militražom od ostalih što daje dodatnu ekonomsku pogodnost.
Sastojci:

IMG_4027

Ulje
Ulje iz Argan silk linije sam prvo srela i koristila, te sam potom odlučila probati šampon i regenerator. U atraktivnoj bočici na pumpicu dolazi 50 ml ulja po cijeni od 75 kuna. Ulje se može nanositi na mokru i suhu kosu, a ostavlja prekrasan miris i decentan sjaj. Za gradsku vrevu ili pak onu na plaži ulje dobro štiti, posebno vrhove. Kako su mi jako suhi vrhovi često posegnem za malom kapljicom da im vratim živahnost i da zamirišu. Ulje se također lako ispire i ne ostavlja masne tragove. Također moram podsjetiti na spada u moja TOP 3 ulja. Također mu valjda pridati svojstvo omekšavanja kovrča i valova bez da poremeti njihov gib. Ulje je pogodno za gustu i debelu kosu kao i jako dehidriranu i napaćenu od kemijskih tretmana. Za razliku od šampona i regeneratora ima jaču notu lipida te kod takne kose bi mogao djelovati otežavajuće. Ukoliko se ipak s tankom kosom odlučite za ovo ulje, savjetujem posve lagan film u mokru kosu te feniranje na okruglu ili drugu četku.
Sastojci:FullSizeRender (5)

Moj opći dojam o liniji mogu promatrati sa zadovoljstvom. Dakako, ulju dajem posebno visoku ocjenu, a i šamponu koji je neobičan za naše tržište budući da kupac smatra da samo ako šampon daje veliku pjenu će garantirati i čisto vlasište i čistu kosu. Emibo Argan silk linija zacijelo zaslužuje pravedan tretman i razumijevanje kako tržišta tako i struke. Zato brend Emibo želi darovati jednu čitateljicu Argan silk uljem, a kako osvojiti vrijedno ulje pročitajte ispod.

Da li ste se susreli s Emibo Argan silk proizvodima?
___________________________________________________________

Uvjeti darivanja

1. Upiši svoje ime ispod ovog članka u komentarima koje imaš na svom Facebook-u.
2. Na mojoj Facebook stranici klikni LIKE i SHARE (da bude javno/public) na recenziju (klik ovdje).
3. Dobitnica/dobitnik je jedna/jedan, a ulazi u moje veliko božićno darivanje.
4. Darivanje traje od 14. kolovoza 2015., a objava dobitnice/dobitnika 20. kolovoza 2015.

Sretno svima!

XoXo Smart Blonde

 DOBITNICA DARIVANJA: Anusic Kate
Čestitam dobitnici Emibo ulja za kosu te je molim da se javi na Facebooku u inbox ili na desk@blondtips.com
Hvala svima koji su sudjelovali, a iduće darivanje kreće uskoro.

Tagssticky

59 comments

Leave a reply