Kosa tijekom jeseni

Leteća kosa, suho vlasište i stalno nošenje kape - kosa i vlasište su pod stalnim stresom pa je adekvatna njega nužna. Jeste se ikad upitali zašto kad temperature vani padnu vaša kosa postane gruba i suha je na dodir? Zašto ste izgubili onaj svilenkasti "tuch"? Naime, radi se o tome da hladnoća i zagrijani prostori izvlače iz kose vlagu i kombinirano s nošenjem kape nastaje grubo ribanje, a zbog toga kosa se elektrizira. Također opadanje kose je česta pojava tijekom jeseni budući da kosa ima svoj životni ciklus. Baš kao i priroda prolazi krug nastajanja i nestajanja, često upravo s karakteristikama godišnjih doba.  Donosim neke od problema kose i moguće rješenje.

Problem: Kroz zagrijani zrak i trljanje kosa je posebno pod stresom. Gornji sloj ljuskica je napadnut i kosa izgleda umorna i gruba je na dodir.
Rješenje: Da bi se efektivno pristupilo problemu treba koristiti kure/maske za kosu koje su bogate uljima. Ulja imaju sposobnost poravnati pogođena mjesta. Također dodati kap ulja u šampon za kosu ili samo u vrhove imaju čarobna svojstva kao Macadamia Professional, Nourishing Moisture Oil Treatment (30 ml 91 kn).

Problem: Leteća kosa je valjda najomraženiji efekt tijekom jeseni. Kroz zagrijani zrak i stalna trljanja od kapu, pulovere, trake za kosu i drugu zimsku postavu kosa se napuni statičkim elektricitetom te je naprosto nemoguća i vrlo neposlušna.
Rješenje: S proizvodima za stling ovaj efekt može biti sveden na minimum. Styling kreme, vosak ili frizersko ulje odlični su saveznici u borbi. Ja volim NIVEA, Creme gel (cca.37 kn).

Problem: Zbog nedostatka vlage vlasište se isušuje. Koža vlasišta proizvodi manje masti i nastaje prhut. Također svrab je čest problem.
Rješenje: Blagi šampon protiv prhuti te regenerator kojeg se malo i u vlasište umasira posebno tamo gdje se primijeti prhut i svrab. S uljem argana Repair conditioner od KEUNE odličan je izbor (200 ml cca.50 kn).

Problem: Tijekom jeseni zna biti hladno pa bez kape ne izlazimo van, a i divan je modni dodatak. Međutim, kapa nam stisne kosu pa nastane tkz. liz efekt.
Rješenje: Kosu na vrhu glave izvucite na četku ujutro i nasprejajte je lakom za kosu. Birajte lak za kosu koji ima ulja kao Moroccanoil, Luminous Hairspray (Topstil, 139 kuna).
Općenito dodatna njega uljima kao što su tople uljne kure jednom tjedno daju dodatnu beneficiju zdravlju vlasišta i kose. Čisto ulje kokosa, argana, masline ili kikirikija odličan su izbor. Posebno za uljnim kurama posegnite nakon farbanja kose ili ondulacije.

Smart Blonde

Tagssticky

2 comments

Leave a reply