KEUNE njega plave kose

Uz velik zahtjev postizanja plave boje kose drugi ozbiljan zahtjev je održavanje plave boje. Tu prije svega se misli na minimiziranje žutila te adekvatnu hidrataciju kose i vlasišta. U višegodišnjem iskustvu s plavom bojom kose došla sam do zaključka da je kosu nužno podijeliti u dvije faze njege: alimentaciju i pripremu. Alimentacijom kose označila sam razdoblje od dva tjedna od farbanja. Alimentacija ili dohrana kose zahtjeva nešto jaču njegu uljima i hranjivim tvarima kako bi se kosa i vlasište oporavili od kemijskog tretmana. Unutar te faze kosa nije sklona pretjeranom žutilu budući da se pigmenti od boje još dobro manifestiraju na kosi. Pripremom sam označila fazu koja traje od dva tjedna od farbanja do ponovnog farbanja kose. U ovoj fazi ulja i intenzivni tretmani trebaju biti svedeni na minimum, a žutilo postaje izražajnije. Tijekom faze pripreme kosu treba tretirati tkz. ljubičastim ili plavim linijama. Te linije s obzirom na svoje ljubičaste ili plave efekte ubijaju žutilo kose te kosu ne čine previše masnom. Inače, iako je poželjno da je kosa prljava prije novog farbanja, nije poželjno da je masna jer boja se ne razvija kako bi trebala budući da je dlaka omotana uljnim filmom. Keune je prepoznala različite potrebe kose u različitim fazama te je svoje blonde linije podijelila prema tim potrebama. Kako sam ustanovila svoje dvije faze prema tome sam izabrala: Šampon Platinum Blonde Cool blonde shades za fazu dohrane, Repair Conditioner, hidratantni regenerator za obnavljanje suhe i oštećene kose za fazu alimentacije i pripreme, Silver Reflex šampon za neutralizaciju žutih tonova za fazu pripreme te Blonde Enhancing Treatment, pjenu za platinastu neutralizaciju žutih tonova za fazu alimentacije i pripreme.

Šampon Platinum Blonde Cool blonde
Blagi šampon neutralizira neželjene žute tonove kod platinasto blond nijasi. Sadrži blonde shine kompleks za pojačavanje sjaja. Ekstrakti limuna i kamilice produžuju postojanost blond nijansi. Esencijalni minerali osnažuju vlasište i zaglađuju kosu. Redovitom upotrebom osvježava postojeće platinaste blond nijanse. Karakteristike proizvoda: kombinacija ljubičastih pigmenata u Blond shine kompleksu sprečava pojavu žutih tonova kod hladnih blond nijansi. Njeguje, hidratizira i daje sjaj kosi. Umasirati u mokru kosu i vlasište te temeljito isprati.

Repair Conditioner
Regenerator koji obnavlja suhu i oštećenu kosu. Sadrži organsko arganovo ulje bogato beta-karotenom, tocoferolima i omega masnim kiselinama. Ovi sastojci čine kosu čvršćom, sjajnijom i svilenkasto glatkom. Pantenol kontrolira ravnotežu vlažnosti i štiti kosu od dehidracije. Polimeri poboljšavaju podatnost kose. Karakteristike proizvoda: regenerator za suhu i oštećenu kosu. Za svakodnevnu uporabu. Preporuča se za sve tipove suhe i oštećene kose. Lagano umasirati u kosu opranu te ostaviti da djeluje 1- 3 minute.

Silver Reflex šampon
Čisti kosu i odstranjuje neželjeno žutilo sa sijede ili bijele kose. Također, pogadan je za neutralizaciju žutila na izbjeljenoj kosi. Uz svoje spomenute kvalitete čišćenja kose i pojačavanje intenziteta boje, ovaj blagi šampon služi i za njegu kose. Proteini pšenice štite strukturu kose i daju joj volumen. Provitamin B5 dubinski prodire u strukturu vlasi i uspostavlja ravnotežu vlage. Kosa postaje sjajna, njegovana i vitalna. Karakteristike proizvoda: poboljšava boju kose i ima efekt dubinskog pranja. Odstranjuje žutilo s bijele, sijede i izbjeljene kose. Proteini pšenice štite strukturu kose i daju joj volumen. Provitamin B5 regulira ravnotežu vlage. Preporuča se za sve tipove blond, izbijeljene ili sijede kose.

Blonde Enhancing Treatment
Korektivni tretman, specijalno kreiran za svijetlu, izbijeljenu i kosu s pramenovima. Neutralizira neželjene žute tonove i ima izuzetne njegujuće karakteristike. Sadrži phytokeratin čiji su glavni sastojci proteini kukuruza, žita i soje. Daje kosi volumen i izuzetan sjaj. Provitamin B5 hidratizira i čini kosu svilenkasto glatkom. Neutralizira žute tonove na blond kosi, njeguje i vlaži kosu, blago učvršćuje kosu, a može se koristiti svakodnevno. Dobro protresti prije upotrebe. Nanijeti malu količinu pjene na dlan (veličina loptice za stolni tenis), zatim nanijeti na kosu prosušenu ručnikom, a ne ispire se.

Detaljna recenzija i postupak upotrebe tijekom obje faze bit će objavljen uskoro. Također u jako dobra upotreba u fazi alimentacije je šampona i intenzivnog tretmana iz Keune Satin oil linije čija recenzija stiže idući tjedan. Što se tiče navedenog odabira za plavu kosu investicija je isplativa budući da dosta traje jer je po pitanju kvalitete proizvoda brend Keune vrlo zahvalan, a i dostupan je.

Da li vi koristite Keune proizvode za plavu kosu?

Smart Blonde

Tagssticky

Leave a reply