KEUNE Satin oil šampon i tretman; recenzija

Keune kroz novu formulu na novo definira esencijalnu važnost ulja za kosu te kroz elegantne i profinjene uljne crte liniji Satin oil daje potpuno novu dimenziju. Liniju koju čine šampon, regenerator, intenzivni tretman i dva ulja predstavljaju sjajne miksture ulja marakuje, slatkog badema, manoi i yangu. Spoj ulja rezultirao je baršunastim i mirisnim teksturama proizvoda koji je opet podignut na razinu visokog frizerstva kako bi udovoljio i najzahtjevnijim kosama. Ja sam iz linije koristila šampon i intenzivni tretman. Kako mi je kosa dosta suha i perem je svaka dva do tri dana linija se učinila posve prigodnom, a kako sam koristila te malo i proširila upotrebu tretmana vlasište se oporavilo pogotovo u ovom razdoblju kad je sklono dehidraciji.

Care Line Satin Oil Shampoo
U okrugloj zlatnoj ambalaži dolazi nam 250 ml šampona po cijeni od 59,90 kn. Lagano kremaste teksture lako se aplicira po kosi te dobro pjeni, a ispire se dosta brzo ostavljajući za sobom lijep i decentan miris. Šamponirala sam po običaju dva puta s tim da sam pri drugom pranju koristila manje šampona jer prvo pranje zaista dobro skine masnoće i prljave čestice, pa tijekom drugog pranja i više pjeni. Čini se kako postupak pripreme kose na njegu kod ovog šampona počinje već kod prvog šamponiranja. Čak i prije nanošenja omekšivača, u ovom slučaju tretmana istoimene linije, kosa je meka i pada poput mlaza. Prije nego sam nanijela tretman kosu sam pročešljala češljem širokih zubaca. Inače, kod moje kose to je moguće tek nakon nanošenja balzama ili maske. U ovom slučaju je išlo bez problema.
Sastav:FullSizeRender (6)

Care Line Satin Oil Treatment
U okrugloj kutiji dolazi nam 200 ml intenzivne maske za kosu po cijeni od 109 kuna. Žute, baršunaste i finog mirisa smjese maska  na bazi ulja, oslanja se na formuli i mirisu proizvoda iz linije Satin Oil. Esencijalni minerali u kombinaciji s bogatom, luksuznom mješavinom ulja njeguju kosu iznutra i izvana. Budući da se radi o intenzivnom tretmanu drži se 3 minute nakon šamponiranja i ispiranja te treba kosu ručnikom pokupiti višak vode. Kako su mi vrhovi jako, jako suhi odlučila sam napraviti jedan mali eksperiment s ovim tretmanom koji je ostavio, malo je reći, snažan dojam na mene. Naime, prije samog pranja kose, na prljavu kosu sam na 5 minuta samo na vrhove nanijela tretman pa onda šamponirala kosu te iza još 3 minute tretman te temeljito isprala. Vrhovi su se jako lijepo sjajili i nisu imali izgled slame što inače imaju običaj. Ova metoda je pogodna za osobe koje blajhaju kosu ili je izlažu nešto jačim kemijskim tretmanima, a možda i kod tanke kose bez volumena s tim da se nakon šamponiranja onda ne nanosi tretman.
Sastav:FullSizeRender (7)

Mene je linija oduševila posebno nova metoda primjene tretmana te činjenica da mi sedma, osma i deveta zona nisu bile suhe. Vjerojatno zato što je kombinacija i normativ ulja od esencijalne važnosti za Satin Oil liniju. Razmišljajući tako od tome kako se ne mogu sjetiti niti jednog proizvoda od Keune da mi nije bio dobar i da mu je cijena bila iznad kvalitete, ova linija je ipak pokaza novo lice. Za nekih 170 kuna mi zaista ne pada niti jedan brend visokog frizerstva koji može ponuditi ovakvu kvalitetu za taku malu cijenu. U biti pada: KEUNE.

Jeste probali Keune Satin Oil liniju?

Smart Blonde

Tagssticky

Leave a reply