Masna kosa

Uredno ste isfenirali kosu kad ste napustili stan, a već kroz koji sat pogled u ogledalo bio je "joj, kad prije". Kosa visi otežana i ravna dok se izrast sjaji, a taj sjaj je masnoća. Uzrok pretjeranoj masnoći kose su u prvom redu ubrzan rad žlijezda lojnica. Iako su žlijezde lojnice od velike važnosti za zdravlje kose, njihov pretjeran rad dovodi do kozmetičkog problema. Što koristiti protiv masne kose? Na izbor nam stoje njegujući šamponi, suhi šamponi, kure. U prvom redu koristiti isključivo šampone s oznakama "za masnu kosu" ili "za kosu koja se brzo masti". Osobe s masnom kosom nikako ne smiju koristiti druge šampone pa ni one "za sve tipove kose" jer su oni u biti za zdravu kosu bez posebnih potreba, ali sadrže ulja ili silikone. Posebni šamponi odstranjuju prekomjerne naslage, tkz. sebum, i reguliraju njegovu produkciju u vlasištu tako da se kosa ne zamasti brzo. Nježni baby šamponi mogu također biti od pomoći. Kod pranja obratite pažnju na temperaturu vode da bude mlaka te kosu nikako energično prati. Vaši pokreti neka budu kratki i nikako dva puta trljati na istom mjestu. Vlasište trljate u jednom smjeru jednom, a drugo trljanje na drugom dijelu glave kako ne bi stimulirali rad žlijezda lojnica dodatno te s tim potaknuli njihov rad. Kure i regeneratore isključivo nanosite na vrhove. Od velike pomoći kod masne kose kako bi se frizura prolongirala je suhi šampon. Ono što dodatno pogoduje brzom maštenju kose je stres. Zato cool down! Priuštite si laganu masažu vlasišta s vodicama za kosu od koprive. Općenito šamponi na bazi koprive su spas za masnu kosu. Osobe s masnom kosom nikako ne bi smjele koristiti leave-in proizvode kao ni ulja za kosu, a valja i povesti brigu o proizvodima za styling te birati one bez silikona i ulja.

Kako se vi borite protiv masne kose?

Smart Blonde

Tagssticky

8 comments

  1. gorgeousonabudget 1 studeni, 2015 at 17:28 Odgovori

    Željela sam isprobati šampone sa koprivom, ali mi je vlasište sklono perutanju pa se držim provjerenog H&S šampona..znaš li ima li koja dostojjna zamjena H&S što se tiče peruti, a da pri tome ne masti kosu? BTW, postovi su ti odlični i uvijek mi pružiš informacije koje nisam znala 🙂

    • Smart Blonde 1 studeni, 2015 at 17:45 Odgovori

      Najbolja stvar za masnu kosu, a i prhut je Afrodita šampon od koprive. Svima kojima sam ga sugerirala prhut je nestala. A vrlo je povoljan.

Leave a reply