Šiške prema obliku lica

Često nas ponese želja da radikalno škarama napravimo rezove u kosi i transformiramo se u novi vizualni identitet. Vrlo često u tu svrhu pribjegavamo šiškama. No, čim sjednemo na frizersku stolicu javljaju se prva pribojavanja da li će šiške odgovarati našem licu ili što ako nam šiške uopće ne stoje? Kakve šiške mi uopće odgovaraju? Oblik šiški određuje oblik lica, a koje šiške odgovaraju kojem obliku prikazat ćemo u nekoliko narednih redaka i slika.

 

herz-gesicht1. Srcoliko lice
Oči i čelu su najšira dionica srcolikog lica. Donji dio lica je evidentno uži, a brada završava u špic. Zato ovakvo lice voli šiške koje će čelo učiniti manjim, a bradu učiniti širom. Šiške koje padaju preko obrva i stepenasta frizura. Apsolutni NO GO su kratke šiške koje bi samo dodatno čelo učinile širokim.

 

2. Četvrtasto liceeckig_FullView
Tko ima četvrtasto lice treba ravne ili geometrijske rezove izbjegavati kako konture lica ne bi se još više strogo dojmile. Idealne šiške za ovakvo lice su one koje u lagane i nošene sa strane.  Šiške sa slojevima gdje pokoji pramenčić meko pada čini četvrtasta lice ženstvenim.

ovales-gesicht 3. Ovalno lice
Dobra vijest za vlasnice ovalnog lica! Ovaj oblik trpi ama baš sve vrste šiški. Bile to pune šiške, duge ili pak kratke, sa strane ili ravne - dopušteno je sve! Doduše, ovdje možete jedino pripaziti oko oblika vaših obrva i želji da li ih želite učiniti vidljivima ili ne.

rundes-gesicht 4. Okruglo lice
Okruglo lice produljuju optički duge i pune šiške. Najbolje je šiške šišati stepenasto pri čemu treba voditi računa da frizura ne bude šišana poviše jagodica kako ne bi lice dodatno se optički proširilo. Kratke i okrugle šiške mogu također lice optički proširiti. Duge i nošene sa strane šiške mogu stvoriti  konture prividno što povoljno djeluje na lice.

ponyfrisuren-fur-lockiges-haar-774131_w650 ponyfrisuren-fur-lockiges-haar-774129_w6505. Valovita i uvijena kosa
Oprez kod valovite i uvijene kose budući da su šiške vrlo zahtjevne. Duge i nošene sa strane kao i stanjene šiške kod ovakve kose su apsolutni MUST. Tanjenje kose na prednjem dijelu tj. šiški doprinose smanjenju feniranja ili peglanja šiški što ih čini jednostavnim za nošenje.

 

Smart Blonde 

Tagssticky

10 comments

  1. Kristina K 22 studeni, 2015 at 18:35 Odgovori

    Jako volim nositi šiške, no previše truda iziskuju pa ih furam tek svakih nekoliko godina kad se dovoljno ohrabrim. 😀

  2. Lidija S. 24 studeni, 2015 at 15:54 Odgovori

    Nosila sam šiške tipa Kleopatra godinu dana strogo ravno svaka vlas na svom mjestu..trenutno me pustilo to stalno naslagivanje a s obzirom da imam lice koje vuče na srcolik oblik sada ih ne skracujem toliko, već ih cesljam na stranu i super mi stoje,mislim da ću ostati vjerna kraćim siskicama još dulje vrijeme jer se uz njih osjećam mlade ☺

Leave a reply