Sisley šampon i balzam; recenzija

Sisley Paris luksuzni brend francuskih baruna u svojoj paleti proizvoda za preparativu lica i tijela, parfema te make up-a nudi i prirodan dodir kosi. Specifičan miris podređen fitoterapeutskoj noti koja se provlači gotovo kroz sve preparativne i mirisne proizvode je zacijelo prvi utisak kojeg će Sisley Paris ostaviti. Šampon i regenerator sam koristila kroz tri seta, dakle tri boce šampon i balzama, a dojmovi su zaista različiti. I šampon i balzam dolaze u bijelim, elegantnim kutijama, a sama ambalaža je mat žute boje. Sama dostupnost, barem sam ga ja nalazila, u Douglas parfumeriji, i to ne u svakoj, je mala zavrzlama. No, pretpostavljam da ima veze s činjenicom da se ne može svugdje naći budući da se radi o luksuznom brendu.

Šampon za kosu

U bočici dolazi 200 ml prozirnog žutog šampona po cijeni od 519 kuna. Šampon je namijenjen za svakodnevnu upotrebu i za sve tipove kose. Ima botanički miris na kojeg se treba naviknuti, šampon se lako raznosi po vlasištu i kosi te je ispiranje također lagano. Što se tiče pjene, ona je umjerena i stvara nešto veće balončiće. Ono što treba notirati jest da iza njega ide obavezan balzam te ga ne bi preporučila za samostalnu upotrebu. Također, stječe se dojam da šampon više apelira na vlasište nego na samu dlaku jer kao da sastojci unutra stimuliraju dodatno rad vlasišta. Ostavlja vrlo ugodan osjećaj na vlasištu, dok kosa ostaje nešto suha i evidentno potrebita dodatne njege. Iako sastoji botaničke esencije ne mogu mirne savjesti da vam ne spomenem da šampon u svom sastavu ima parabene. Pa odluka je ipak na kupcu da li želi ili ne.
Sastav:
IMG_5864

Balzam za kosu

U žutoj tubi dolazi 150 ml balzama botaničkog mirisa, konzistencije nalik nešto gušćem sorbetu po cijeni od 499 kuna. Također intenzivan miris je stvar navike, a uz što se koristi kao balzam može se koristiti i kao maska za nešto intenzivniju njegu. Budući da je moja kosa dosta suha, a i šampon je obavio samo pranje bez kratke pripreme, upotreba balzama kao balzama nije davala neke zadivljujuće rezultate. Čak niti masiranje balzama minutu dvije nije bilo dostatno da nahrani kosu do potrebne razine. Kod upotrebe balzama kao maske je daleko bolji rezultat. Na ručnikom osušenu kosu nanesen balzam ostavljen da djeluje cca.20 minuta kosu je ostavljao vrlo mekanom i podatnom za stiliziranje. Ovu metodu sam tijekom cijelog korištenja i primjenjivala jer ona prva naprosto nije imala smisla. Posebno lagano i brzo bilo bi peglanje kose, a botanički miris bi se osjetio u tragovima pa je bilo posve podnošljivo.
Sastav:
IMG_5863

Općenito gledajući kosa je bila u jako dobrom stanju i vrlo sjajna. Zamjerka je paraben u šamponu i to što je kosa dosta suha nakon ispiranja pjene. Balzamu zamjerka je činjenica da nije dovoljno razvijen da bude balzam tj. potrebno ga je držati nešto duže da bi se osjetila pozitivna svojstva. Miris koji podsjeća na fitoterapeutske trave kasnije se nešto senzibilizira te se dovede na prihvatljivu razinu. Što se tiče cijene imajte u vidu da je riječ o luksuznom brendu te si ga ne može priuštiti svatko budući da bi treba izdvojiti nešto više od 1000 kuna za šampon i balzam.

Jeste probale Sisley proizvode za kosu?

Smart Blonde

Tagssticky

6 comments

  1. Dear Skin 4 siječanj, 2016 at 20:37 Odgovori

    Uz dužno poštovanje Sisley-u kojeg sam obilno kupovala i trošila ova dva proizvoda po sastavu nimalo ne opravdavaju cijenu. Tako jeftini sastojci i još k tome štetni su pravo razočaranaje. Ok, kužim da je luksuzni brend ali onda za tu cijenu trebaju staviti i luksuzne sastojke.

Leave a reply