10 razloga za KEUNE So pure natural balance

Visokofrizerski brend KEUNE unutar svoje ponude proizvoda za kosu nudi i jednu liniju koja zadovoljava i ona najzahtjevnija traženja: So pure natural balance. Baš kao i što samo ime kaže, tako čisto, linija je prožeta pomno odvaganom filozofijom fitoterapije, aromaterapije i homeopatije. Za cijelu liniju pak od esencijalne važnosti su organska eterična ulja što je značajski bitno za opće poboljšanje kose i vlasišta. Više od 30 biljnih ekstrakata i eteričnih ulja krasi samu liniju, a poštivanje etičnosti obrade biološke agrikulture i ekosustava dodatan je pokazatelj ozbiljnosti dobivanja So pure natural balance proizvoda. Općenito gledano linija se smješta na područje luksuznog wellness&spa prostora nudeći pri tome optimalan dodir s prirodom. Linija je podijeljena u šest kategorija: moisturing, color care, energizing, claming, exfolianting, cooling tretman, te još ima i argan oil i proizvode za styling kao i boje. Evo 10 razloga zašto baš KEUNE So pure natural balance:

1. Ne sadrži parabene ♥
Linija se strogo distancirala od ovih opasnih konzervanasa. Naime, budući da parabeni mogu spriječiti rast gljivica i bakterija često se koriste kao konzervansi. Smatra ih se tkz. kontaktnim alergenima koji onda mogu na vlasištu izazivati različite reakcije. Fatalno kod parabena je to što u svojoj kemijskoj strukturi sliče hormonu estrogenu. Sposobni su, dakle, poremetiti nivo hormona gdje mogu dovesti do dominantnosti estrogena u tijelu.

2. Ne sadrži amonijak ♥
Ovaj bezbojni i otrovni plin kao dežurni napadač očiju dobio je potpuni VETO u So pure natural balance liniji. Najčešće se pojavljuje u bojama za kosu posebno onda kada je cilj umjetno posvijetliti kosu, a valja napomenuti da se radi o smrtonosnom sastojku s kojim treba biti oprezan s obzirom da s drugim kemijskim sastojcima zna izazvati spojeve koji su i više nego opasni.

3. Ne sadrži sulfate ♥
Nema također traga ovim nezahvalnim solima i esterima sumporne kiseline. To su jaki odmašćivajući „pjenjači“ koji dovode do isušivanja vlasišta. Napadaju sluznicu i oči, uz to su općenito poznati kao iritatori kože. Jednom kada prodru u tijelo sulfati mogu biti brzo apsorbirani kroz oči, mozak, srce i jetru i tamo biti pohranjeni što može dovesti do dugotrajnih posljedica tih organa.

4. Ne sadrži umjetna bojila ♥
So pure natural balance uzima i filtrira za vas ono najbolje iz prirode tako posve zanemaruje nepotrebne komponente. Nevjerojatan je podatak da je u proteklih 50 godina upotreba umjetnih bojila u kozmetici porasla za zastrašujućih 50 puta. Većina ih se dobiva iz naftnih derivata što ima negativan učinak po zdravlje, a upotreba se dovodi u vezu s hiperaktivnošću djece, alergije i bolest jetre i bubrega.

5. Ne sadrži umjetne mirise ♥
Miris prodaje svašta pa čak i najlošiju kozmetiku. Želja čovjeka da lijepo miriše i s tim postane atraktivan drugima i prepoznatljiv seže u najstarije vijesti. Generalno u kozmetici ih dijelimo na životinjske, prirodne i sintetske. Sintetski umjetni mirisi znaju dovesti do alergija što nikako ne ide s filozofijom So pure natural balance linije.

6. Isključivo certificirano organsko ♥
KEUNE je brend koji povjerenje piše velikim slovom. U moru proizvoda za kosu s upitnim naznakama "bio" i "eko" ovu liniju čine certificirana organska eterična ulja kao i certificirano organsko ulje argana. Etičan odnos baš kao crvena nit provlači se kroz sve vezano uz zelenu liniju.

7. Da PhytoKeratinu! ♥
Prirodan izgled boje za kosu koji savršeno reflektira svaki pigment zastupljen u vlasi te iskustvo wellnessa tijekom bojanja omogućuju So pure natural balance boje za kosu. Jedinstvene njegujuće formule na bazi kokosa, arganova ulja i fitokeratina daju novu dimenziju bojanju kose. Fitokeratin je inače mješavina soje, kukuruza i pšeničnih proteina.

8. Životinje ne pate ♥
Ne želite koristiti proizvode više koji se testiraju na životinjama? Odlično, ne želi ni KEUNE! Linija koja voli prirodu i poštuje svaki njen aspekt visokim etičkim principima u svojoj filozofiji dovodi sebe do samog vrha. U prirodi šareni, u filozofiji sjedinjeni je najbolji opis ovog izuzetnog doživljaja. Uz to nema sadržaja životinjskog porijekla što ja čini "vegan friendly".

9. Nema pritiska ♥
Dosta proizvoda za kosu dolazi nam u bocama pod pritiskom što je potencijalna opasnost za okolinu, kao što su i ozbiljni zagađivači okoliša. Tu prednjače prije svega lakovi i pjene za kosu. Poljubac linija uzvraća prirodi jer od nje i  uzima i stavlja spone ravne njoj samoj uzajamnim davanjem i čuvanjem.

10. So pure, so good ♥
Ti & tvoja kosa možete biti samo jedno: tako čiste, tako dobre.

Jeste li koristili KEUNE So pure natural balance liniju?

Smart Blonde

Tagssticky

6 comments

 1. Lucija 3 ožujak, 2016 at 09:51 Odgovori

  Zeeeelna! Najdraža boja! Jako si lijepo opisala liniju! No mislim da će pričekati… No, bez daljnjeg bi ju htjela probati! 😀

  • Smart Blonde 3 ožujak, 2016 at 09:53 Odgovori

   Odlična je za proljetni detox. Ja sam se odlučila na nju malo da smirim vlasište i kosu s obzirom da su pegla i blajh učinili svoje

 2. Mare M 3 ožujak, 2016 at 12:32 Odgovori

  Koristila sam mjesavinu ulja koja se nalazi u bocici sa pipetom. Kapala sam ga u sampon a nekad iu regenerator. Lijepo osvjezava i dezinficira, bar sam ja imala takav osjecaj po pitanju moje masnekose.

Leave a reply