FANOLA Botugen Hair System Botolife šampon i maska; recenzija

Talijanski frizerski brend FANOLA kod nas je dostupan u DermaCare Centru te unutar svoje palete nudi i liniju za kosu koja treba nešto drugačiju podršku. Uz kemijske tretmane kao što su farbanja, trajne, blajhanja te različiti termički načini obrade kose kao što su peglanje i uvijanje vlakna kose znaju oslabiti ili posve uništiti. Budući da kroz česte intervencije i upotrebu različitih preparata za kosu kosa zna doživjeti negativnu tranziciju, a kao posljedicu u prvom redu ima gubljenje vlage, kolagena i keratina. Efekt gubitka se vidi kroz kosu koja gubi elastičnost, teško se termički obrađuje, postojanost frizure je relativno kratka, posve bez cilja visi, nema sjaj i beživotno reflektira pigmente dlake. Kako je kod mene uz blajhanje veći grijeh protiv kose česta upotreba pegle danak sam platila s vlasi koja je strukturom počela se rastezati poput žvake. Posegnula sam zato za FANOLA linijom Botugen Hair System  i to Botolife šamponom i maskom. Filozofija linije "Bring your hair back to life" aludira na samo svojstvo linije, a ono je vratiti svoju kosu natrag u život. Drugim riječima rekonstruktivna intervencija kroz duboke aktivne sastojke nastoji kosi popuniti pukotine nastale unutar mrežastih veza vlakna, stabilizirati kutikulu i učiniti je kompaktnom.

Reconstructive Shampoo
300 ml šampona bjelkasto biserne boje dolazi nam bočici boje rubina po cijeni od 60 kuna. pH vrijednost šampona je 5,5 , ne sadržava sulfate niti soli te vraća prirodnu ravnotežu proteina kose. Također je bogat hijaluronskom kiselinom te sadrži ureu. Šampon sam nanosila na dobro namočenu kosu, te šamponirala na početku u dva navrata. No, kako koristim dosta sredstva za stiliziranje kose odlučila sam se uvesti jedan pre-wash. Za pre-wash sam u drugu praznu bočicu šampona stavila 2 dcl vode i malu žličicu šampona te sam s tako obavila pretpranje te dva šamponiranja iza i masku. Uz tetrapeptide, tekući keratin, hijaluron posebno moram naglasiti nazočnost urea sastojka. Urea ima vrlo pozitivan učinak na kosu i vlasište. Šampon je vrlo zahvalan po pitanju apliciranja, lako se nanosi, umjereno pjeni i lako se ispire. Dobro čisti kosu i ostavlja trag dobro oprane kose što je preduvjet za njegu koja slijedi. Miris podsjeća na dizajnerski parfem, te nije nametljiv. Moram priznati da sam uživala u pranju kose i ovaj šampon spada među bolje šampone koje sam koristila.
Sastav:IMG_6476

Reconstructive Mask
U okrugloj kutijici boje rubina i crnim poklopcem dolazi nam 300 ml maske bjelkaste boje čija konzistencija nalikuje na sorbet, po cijeni od 60 kuna. Papreni mirisni ritam kojeg nosi i mekano opipljiva smjesa činili su njeno korištenje uzbudljivim. Maska se nanosi nakon oprane i ručnikom prosušene kose na način da se utapkava u kosu od korijena po dužini do vrhova. Takva utapkavajuća "masaža" kose  traje 5 minuta, a još dodatnih 5 minuta ostavlja se masku da djeluje te se ispire. Ja sam ispirala mlakom vodom ili nešto više hladnijom. Kosa je dosta mekana i laka za obradu i stiliziranje. Masku sam koristila kad god sam prala kosu i nisam se vodila principom kako se maske inače nanose jednom tjedno. Ova maska niti ne spada u standardne maske i namijenjena je čestoj upotrebi s obzirom na problem kojeg rješava. Također kao i šampon sadržava ureu te ima nešto kiseliju pH vrijednost 4,5. Ovdje moram napomenuti da je kosa inače po pH vrijednosti kisela, dok su kemikalije koje se koriste pri bojanju, trajnoj itd. lužnate. Maska kao svoj temeljni zadatak ima vraćanje kiselog plašta koji se izgubio od lužnatih djelovanja što je u mom slučaju se dosta osjetilo.
Sastav:IMG_6475
Nakon 4 tjedna korištenja kosa se manje rastezala poput žvake i zadržavala je više vlagu. Kod obrade peglom umjesto 200 stupnjeva nakon drugog tjedna korištenja već sam mogla ispeglati kosu na 170 stupnjeva s čim se automatski postigao širi okvir za zadržavanje vlage u vlasi. Gubitak vlage se najviše ipak vidi pri ustajanju ujutro jer je kosa izlomljena. To se dosta popravilo na moje opće zadovoljstvo. Moram također naglasiti da me veseli što hrvatsko tržište proširilo je asortiman frizerskih proizvoda te prepoznalo veliku i rastuću potrebu za specijaliziranim proizvodima baš na području restrukturiranja vlasi. Svakako ako ste svoju kosu oštetili i osjećate da joj treba poseban i intenzivan tretman onda je FANOLA  Botugen Hair System Botolife linija za vas.

Jeste probali već FANOLA proizvode za kosu?

Smart Blonde

Tagssticky

6 comments

Leave a reply