Olaplex tretman kao njega; dojam

Tretman koji je zadivio svijet koji obećava čak i ekstremna svijetljenja kose OLAPLEX dočekan je i kod nas raširenih ruku. Internet su preplavile usporedne slike crne i pored platinaste bijele kose. No, krenimo redom! OLAPLEX je jedinstven aktivan sastojak izmišljen od teama doktora kemije i materijala. To je prvi izum koji su de. Eric Pressly i dr. Craig Hawker predstavili industriji ljepote. Tretman se najčešće koristi kod upotrebe blajha, a shvaćanju lakše njegovo djelovanje može se opisati ovako: ukoliko za posvjetljivanje kose koristite npr. hidrogen od 9%, s upotrebom OLAPLEXA rezultat boje će biti onog učinka od 9%, ali za strukturu kosu će to imati učinak kao da ste koristili hidrogen od 6%. Dakle, agresivnost hidrogena smanjuje se za jednu standardnu frizersku postotnu razinu. OLAPLEX sa sobom u prvom redu nosu uspostavu narušenih i pokidanih prirodnih veza vlasi pa se tako može koristiti kao njegujući tretman. Zbog dugogodišnjeg blajhanja i peglanja i narušenih veziva unutar dlake OLAPLEX tretman radila sam u Misfit hair & beauty studio u Zadru. Sam tretman se sastoji od 3 koraka (1, 2 i 3). Prvi i drugi korak rade se profesionalno u frizerskom salonu, dok se treći korak radi doma.

Olaplex Bond Multiplier No.1

15 ml No.1 Bond Multipliera se pomiješa s 90 ml vode u bočici te se nanosi od korijena do vrhova. Kad se kosa dobro natopi raščešlja se te se ostavi cca. 5 minuta.

Olaplex Bond Perfector No.2

Bez ispiranja, nanosi se količina od 15 ml Bond Perfector No.2 te se pročešlja i ostavi cca.10 minuta.
Tretman se nakon toga ispere, kosa se šamponira dva puta i nanosi maska za kosu.

Ono što sam odmah primijetila je da je kosa kao mokra bila već mekana na dodir. Nakon stiliziranja kose više me zadivilo kakva je kosa bila na dodir nego na izgled. U salonu sam uzela i treći korak tretmana jer mislim da nema puno smisla raditi intenzivni tretman na pola što se pokazalo dobrom odlukom. Salonski tretman košta 150 kuna.

Olaplex Hair Perfector No.3

Ovaj tretman kreiran je kao podrška salonskom tretmanu. Na kosu pred pranje kosu posve smočite te ručnikom prosušite. Na prosušenu kosu nanosi se količina jedne žlice tretmana. Kako je meni kosa dosta suha i brzo je upijala nanosila sam više te sa svakim idućim nanošenjem manje. Kosu sam svezala i dugo držala. Naputak kaže minimalno 10 minuta, ali što duže to bolje. Tretman se ispire i šamponira dva puta te nanosi se balzam ili maska. Tretman sam tako nanosila jednom tjedno i zaista sam iz tjedna u tjedan primjećivala da tretmana količinski manje treba te da kosa se stabilizira. Tretman je ugodnog mirisa te bočica košta cca.150 kuna.

Vrlo me ugodno iznenadio OLAPLEX tretman i vrijedan je svake kune. Također moram napomenuti da ne vidim smisao korištenja ovog tretmana, a da se ne koriste sva tri koraka. Ostala sam također iznenađena da žene koje su ga koristile u salonu nisu uopće znale za korak 3. Da li frizeri tu rade polovnu stvar jer su mišljenja da će cijena od 300 kuna odbiti klijente ili naprosto loše savjetovanje klijenta ne znam, ali znam da se OLAPLEX treba nuditi kao cjelovit tretman ako se želi postići ono što i obećava. Općenito, ne vidim smisao korištenja pola tretmana. OLAPLEX je zaista revolucionaran proizvod čije djelovanje mogu umanjiti samo polovne radnje i loše prezentiranje.

Da li ste probali OLAPLEX tretman?IMG_6644

Tagssticky

6 comments

Leave a reply