Obnova kose nakon ljeta

Zadnji dašak ljeta i predivnih sjećanja na odmor u zraku se osjećaju, a vidljiva je i preplanula boja kože još te kosa okupana u sunčevim zlatnim zrakama. Unatoč tome što toplina sunca je poželjna našoj kosi, ta žuta nebeska sila ipak je jako opasna za kosu. Strukture kose u UV zrakama još više izložene nego ćelije kože. Razlog tome je što površini sloj vlasi nije sposoban samostalno izgraditi zaštitnu barijeru. Kosa tako gubi pigmente i postaje svjetlija, matirana i lomljiva. Preventiva jest bolja nego naknadna reparatura, ali kada nismo dovoljno vodili brige o zaštiti naše kose na suncu kosa će svakako to pokazati svojim neatraktivnim izgledom. Osnova pravilne njege je temeljito pranje vlasišta i kose kako bi aktivni sastojci njege lakše prodrli u unutrašnjost dlake. Kod pranja si pustite vremena te kosu dobro smočite prije nego je krenete šamponirati. Ukoliko koristite proizvode za styling kose obavezno ubaciti pretpranje kose kako bi se pokrenuo postupak otapanja nečistoća na kosi. Nakon temeljitog pranja vlasišta i kose slijedi njega. Njegu kose nužno je podijeliti na regeneriranje i obnovu. Tijekom regeneriranja koje u pravilu više djeluje na površinskom dijelu vlasi koristi se regenerator/balzam. Kod obnove pak koja provodi intenzivan posao unutar dlake koristi se maska/pakung za kosu. Razlika između regeneratora i maske je u aktivnim sastojcima. Maske imaju ili intenzivnije aktivne sastojke iste ili različite vrste te zahtjeva višeminutno razvijanje na kosi, dok regenerator je po aktivnim sastojcima blaži te ga je dovoljno ugnječiti u kosu i isprati. Za dodatnu podršku pri ponovnoj uspostavi vlage i elastičnosti kao i sjaja kose dobro je koristiti leave-in tretman u vidu ulja. Takvi tretmani su odlična podrška oštećenoj kosi i njenom izgledu budući da se ne ispiru s jedne strane (što pojačava njihovo djelovanje), a s druge strane mogu se nanositi i na mokru i na suhu kosu. Kod oštećenja kose i vlasišta kroz sunce optimalan izbor su proizvodi na osnovi arganova ulja. Pripisuje mu se svojstvo pomlađivanja kao i ljekovita svojstva za vlasište, kosu i kožu općenito tj. ima antibakterijska svojstva. Pored brojnih nezasićenih masnih kiselina sadrži tocopherole, antioksidativne vitamin-E varijante tephytosterine koji se u drugim uljima ne pojavljuju. Ulje argana zbog svog specifičnog svojstva pružanja vlage kosi, oštećenu kosu bez sjaja njeguje unutar same dlake. Stoga, složena i kontinuirana njega proizvoda kroz koje se provlači arganova nit je daleko optimalna saveznica u stabilizaciji kose. AVON unutar svoje linije “360 nourishment maroccan argan oil” ima šampon i balzam, dok u dodatnu njegu ubraja masku i uljni leave-in tretman. Tekuće zlato iz maroka po povoljnoj cijeni dostupno je sad u novoj ambalaži i pojačanoj formuli. Priuštite svojoj kosi ono najbolje, jer ne zaboravite: ono što stavite na kosu postaje dio vas.

AVON i Blondtips poklanjaju 2 paketa “360 nourishment maroccan argan oil”, a evo i pravila:

1. Upiši svoje ime ispod ovog članka u komentarima koje imaš na svom Facebook-u.
2. Na mojoj Facebook stranici klikni LIKE i SHARE (da bude javno/public) na objavu koja se nalazi na vrhu stranice (klik ovdje), nužno je LIKE staviti i na moju FB stranicu ukoliko već nisi.
3. Dvije (2) su dobitnice.
4. Darivanje traje od 20.9.2016. do 10.10.2016.
Sretno svima!

*Unutar Avon Hair Pleasures daruje se 10 paketa proizvoda za kosu. Svi se mogu prijaviti na svako darivanje, a dobitnice će se objaviti sve zajedno.IMG_6644

59 comments

Leave a reply