Ispadnje kose: L'Oréal suočen s milijunskom tužbom

Francuska kozmetička kuća L'Oréal tužena je za naknadu štete u visini od čak 5 milijuna dolara u SAD-u. Prema točkama tužbe L'Oréal-ov proizvod za ravnanje kose izazvao je ispadanje kose i opekotine. Pogođena skupina su afro-amerikanke koje su koristile proizvod za ravnanje kose i koji je obećavao "ravnu i glatku kosu", međutim korištenje spornog proizvoda dovelo je do masovnog ispadanja kose. Zajedničkoj tužbi priključilo se 100 000 korisnica izjavio je odvjetnik Ben Meiselas iz odvjetničkog ureda Mark Geragos. Također je naveo da isplata odštete treba biti minimalno 5 milijuna dolara. Korištenje proizvoda brenda Softsheen-Carson dovelo je do pojava kao ispadanja kose, plikova i opekotina. Ipak kozmetička grupa priznaje da zna za dvije tužbe zbog proizvoda za ravnanje Optimum Amla Legend od Softsheen Carson-a, no postupke u tijeku L'Oréal nije htio dodatno komentirati. Između ostalog navodi se u tužbi da L'Oréal reklamira proizvod tako što navodi da sadrži ulje amle, iako ga u proizvodima ima tek u tragovima te da proizvod se sastoji od opasnih kemijskih mješavina.
U svakom slučaju zanimljivo će biti čuti odluku suda po pitanju tužbe, a i mišljenje suda o činjenici da brend promovira proizvod kao da se sastoji od ulja amle iako ga gotovo ne sadrži. Tržište proizvoda za kosu nema nešto kao "codex alimentarius" koji bi zakonski trebao proizvođače natjerati da objave koliko u postotcima proizvod sadrži kojih sastojaka.IMG_6644

Tagssticky

4 comments

  1. Magdalena 21 rujan, 2016 at 15:39 Odgovori

    Kao svi oni testiraju proizvode prije slanja van na trziste. Kako se onda moze dogoditi da tako velikoj skupini zena neki proizvod napravi takav nered?
    Da je par zena, jos bi proslo kao nekakva reakcija, svi drukcije reagiramo. Nemam komentara. Zato ne volim cesto mijenjati uhodane proizvode, uvijek se bojim, kao pravi panicar, hahaha.

Leave a reply