Zaštita boje kose

Raskošna i intenzivna boja koja reflektira čitav spektar boja već nakon kratkog vremena izgubi sjaj i počne blijediti te postaje neatraktivna. Često se događa da boja koju smo postigli farbanjem nakon drugog i trećeg pranja promijeni svoj karakter te izgleda kao da joj je potrebno još jedno farbanje. Budući da česta farbanja nisu najsretnije rješenje za našu kosu po pitanju čuvanja pigmenata boje nužno je djelovati preventivno kao i alimentirati kosu na ispravan način. U preventivnom dijelu valja naglasiti važnost nanošenja boje, hidrogen te vrijeme razvijanja boje. Prije samog nanošenja boje na kosu vodite računa da na kosi nije ništa zamašteno tj. ne nanosite ulje ni kreme na kosu na dan nanošenja boje. Ulje i ulja u kremama mogu stvoriti oko vlasi zaštitni film te na taj način ne dopustiti boji da se pravilno razvije. Dolazi dakle do opstrukcije deponiranja pigmenata i samo površnog sloja boje, a to dovodi odmah i do brzog nestanka pigmenata. Pogreška kod mnogih frizera, pa tako i farbanja kod kuće, je zalizavanje kose kad se nanese farba. Tu posebno ispašta crvena i narančasta boja budući da strujanje zraka ne prolazi kroz kosu ravnomjerno. To dovodi do različitog razvoja boje, a pretežno je taj da boja naprijed i općenito vanjski dio okolo glave bude svjetliji od unutarnjeg dijela kose koji je zbog zalizavanja, pa tako manjka zraka, ostao tamniji. Tako loše deponirani pigmenti boju će brzo učiniti neprihvatljivom. Kod hidrogena se valja voditi naputkom proizvođača, a on je pretežno 1:1 (npr. 60 ml boje: 60 ml hidrogena). Kod postotka hidrogena valja biti oprezan i po pitanju pigmenata. Što je postotak viši to više oslabljuje pigment. Nastojte izbjegavati hidrogene iznad 6%. Nikada ne razvijajte boju kraće od 35 minuta. Ukoliko je hidrogen 3%-tni onda boju razvijajte od 50 do 60 minuta. Inače, upotreba 3 %-tnog hidrogena uz razvijanje od 60 minuta daje nabolje deponiranje pigmenata u vlasi.
Pigmentima mogu naštetiti i vanjski utjecaju kao UV zrake, električna pomagala za oblikovanje kose te korištenje neprimjerenih intenzivnih maski za kosu. Šamponi blagih formula koji ne ispiru boju, maske primjerene za obojenu kosu (oprez jer neke maske sadrže određen pigment pa znaju biti kao preljev) te proizvodi za zaštitu od UV zraka pomoći će da kosa zadrži i reflektira pigmente. Sredstva za styling kao što su leave-in ulja i tretmani na bazi svile uz što kosu čine mekanom i sjajnom, povoljno se odražavaju i na zaštitu boje kose. Jedna od prihvaćenijih metoda njege obojene kose jest šamponiranje i korištenje tkz. leave-in regeneratora, tj. regeneretora koji se ne ispire. S tim postižemo da naša kosa bude optimalno omekšana i nahranjena tijekom njege, a da aktivni sastojci koji su u biti "čistači", a koji su zastupljeni u regeneratorima i maskama koji se ispiru, ne isperu pigmente iz vlasi.
AVON unutar sve šireg spektra proizvoda za kosu Advanced Techniques nudi posebno kreirarnu liniju Colour protection za zaštitu boje i neodoljiv sjaj te serum s proteinom svile Smooth as silk za dodatnu podršku kose.

AVON i Blondtips poklanjaju 2 paketa proizvoda za kosu prema izboru, a evo i pravila:

1. Upiši svoje ime ispod ovog članka u komentarima koje imaš na svom Facebook-u.
2. Na mojoj Facebook stranici klikni LIKE i SHARE (da bude javno/public) na objavu koja se nalazi na vrhu stranice (klik ovdje), nužno je LIKE staviti i na moju FB stranicu ukoliko već nisi.
3. Dvije (2) su dobitnice.
4. Darivanje traje od 27.9.2016. do 10.10.2016.
Sretno svima!

*Unutar Avon Hair Pleasures daruje se 10 paketa proizvoda za kosu. Svi se mogu prijaviti na svako darivanje, a dobitnice će se objaviti sve zajedno.IMG_6644

66 comments

Leave a reply