Suhi šamponi

Puderske konzistencije u spreju krije se tkz. suhi šampon. Razlozi upotrebe suhih šampona mogu biti različiti, od prolongiranja pranja do problema masne kose. Puder koji se nalazi u bočicama na potisak ima sposobnost usisavanja masnoće vlasišta i kose tj. vezanja masnih spojeva kako bi kosa izgledala urednije. U pravilu se suhi šampon nanosi tako što se kosa razdijeli na nekoliko odjela te se prska u razmaku od 20 cm prema samom korijenu te se ostavi 2-3 minute da djeluje pa se potom češlja kako bi se nakupine koje stvaraju katalizatori odstranili s vlakna kose. Kod katalizatora misli se stvrdnjavanje veziva, točnije stvara se suhi film. Najčešće je to sastojak silikat, a povijest upotrebe suhog "pranja" je daleka. U doba zanosnog rokoko stila dok su dominirale ekstravagantne perike okićene različitim predmetima frizure se nisu skidale pa se tako nije pralo vlasište i kosa nego su se tražila dodatna rješenja. Uz to takvu frizuru nije bilo jednostavno napraviti, a trebao je i cijeli odred ljudi da bi perika bila dotjerana i postavljena pa su tadašnji frizerski i vlasuljarski meštri posezali za biljkama iz obitelji Marantaceae. Sušeći i meljući listove dugačkim štapovima probadali su kroz periku i nastojali što je više moguće praha nanijeti na vlasište. Ovakva praksa se nastavila do viktorijanskog doba koje je bilo poznato po tome što se kupanje nije smatralo društveno prihvatljivim. A poznato je da su beduini tijekom svojih putovanja kroz pustinje glave prašili pijeskom koji također sadrži silikat. Danas su se suhi šamponi vratili na velika vrata u beauty torbice, ali za razliku od svojih preteča postali su više sofisticirani. Unutar visokih tehnologija danas se razvijaju suhi šamponi koji ne ostavljaju bijelo-sivi trag na kosi te su obogaćeni različitim mirisima. Uz svoj comeback donijeli su i posebne ekstrakte koji pozitivno djeluju na vlasište, ali i daruju kosi potrebnu vlagu.
Suhi šamponi primjereni su za sve tipove kose. Kod masne kose njegova upotreba zna biti i do dva puta na dan, ovisno o tome koliki je intenzitet rada žlijezda lojnica. Kod osoba koje imaju suhu kosu koristi se prema potrebi i želji za osvježenjem. Suhi šampon vrlo je funkcionalan partner frizuri nakon treninga budući da se tijelu kroz pojačanu tjelesnu aktivnost jače znoji, kosa zna nakon treninga često izgledati neatraktivno pa je osvježenje kroz magični prah prava beauty potreba. No, koliko god je suhi šampon praktičan on ne nudi potpunu njegu kao što to čine voda, šampon i balzam/maska. Suhi šampon je rješenje izgleda kose između dva pranja. Ovisno o tipu kose i navikama najčešće se kosa pere svaka 2 do 4 dana pa tako nije očekivati da će naš suhi šampon učiniti našu kosu lijepom ako je ne operemo tjedan dana, to čak niti ne obećaje. Jedino obećanje koje nam daje jest svježa kosa između pranja.
AVON unutar svoje Advance Techniques linije proizvoda za kosu prepoznao je potrebu za suhim šamponom u beauty rutini te kreirao magični prah u zlatnoj bočici čiji miris opija svojom prozračnom svježinom. Vrlo efektivnog skupljanja masnoće ne ostavlja vidljive tragove po kosi, a čini je atraktivnom i svježom. Njega kose i osvježenje frizure nisu više nadohvat ruke nego su posve opipljiva materija. Materija koja voli i mazi kosu kao što to čini nježan jesenski povjetarac.

AVON i Blondtips poklanjaju 2 paketa proizvoda za kosu prema izboru, a evo i pravila:

1. Upiši svoje ime ispod ovog članka u komentarima koje imaš na svom Facebook-u.
2. Na mojoj Facebook stranici klikni LIKE i SHARE (da bude javno/public) na objavu koja se nalazi na vrhu stranice (klik ovdje), nužno je LIKE staviti i na moju FB stranicu ukoliko već nisi.
3. Dvije (2) su dobitnice.
4. Darivanje traje od 5.10.2016. do 10.10.2016.
Sretno svima!

*Unutar Avon Hair Pleasures daruje se 10 paketa proizvoda za kosu. Svi se mogu prijaviti na svako darivanje, a dobitnice će se objaviti sve zajedno.IMG_6644

Tagssticky

51 comments

Leave a reply