Olaplex VS KEUNE BondFusion

Sve popularniji vezani tretmani na tržište su ušli na velika velika vrata. Promocije tretmana radile su najveće zvijezde, prije svega Olaplex je profitirao budući da su se ekstremne promjene boje pripisivale upravo inovativnom djelovanju Olaplexa. Nešto kasnije nakon pomnog ispitivanja i razvijanja vlastitog patenta KEUNE razvija svoj vezani tretman BondFusion. Karakteristika oba vezana tretmana je podijeljena u dvije opće faze: salonska faza (1 i 2) i kućna faza (3). No, iako vezani tretmani se najviše vežu uz bojanje ili blajhanje kose, oni se također koriste kao samostalna intenzivna njega kose. Kod bojanja kose princip salonske faze funkcionira na način da ukoliko za posvjetljivanje kose koristite npr. hidrogen od 9%, s upotrebom salonske prve faze rezultat boje će biti onog učinka od 9%, ali za strukturu kosu će to imati učinak kao da ste koristili hidrogen od 6%. Dakle, agresivnost hidrogena smanjuje se za jednu standardnu frizersku postotnu razinu. Faza dva djeluje kao neutralizator uspostavljenih vezova, dok faza tri nastavlja njegu kod kuće.

Faza 1.
Olaplex: Kosa se natopi mješavinom faze 1 (Bond Multipliera No.1) koju frizer određuje prema dužini i gustoći kose i to natapa se od korijena prema vrhovima te se raščešljava i ostavlja se da djeluje cca. 5 minuta. Ova faza je meni nekako smrdljiva i miris me podsjeća na blagi amonijak.
BondFusion: Natapanje kose od korijena prema vrhu s fazom 1 (Bond Builder), količina se također određuje prema dužini i gustoći kose, raščešljava se i vrijeme djelovanja je 7-8 minuta. Miris gotovo nisam ni osjećala za vrijeme nanošenja ni razvijanja faze.

Faza 2.
Olaplex: Nakon ispiranja prve faze i ručnog cijeđenja kose nanosi se prema procjeni frizera faza 2 (Bond Perfector No.2), raščešljava se i ostavlja se djelovati cca. 10 minuta. Mirisa u ovoj fazi nisam osjetila. Nakon ispiranja kosa, dakle, prije pranja i maske, kosa je nekako bila kruta. Nisam npr. prstima mogla proći kroz kosu. Stanje se popravilo nakon maske koja je stajala na kosi cca. 15 minuta.
BondFusion: Nakon ispiranja prve faze i ručnog cijeđenja kose frizerka mi je nanosila pramen po pramen fazu 2 (Bond Enhancer) te je ostavljeno na kosi da djeluje cca.10 minuta. Ova faza ima vrlo profinjen i decentan miris kokosa. Nakon ispiranja i prije njege prstima sam glatko prilazila kroz kosu, a moji spetljani vrhovi su se otpleli bez problema.

Opći dojam
Salonsku fazu obavlja isključivo frizer, a za dugu kosu cijena tretmana za Olaplex (bez frizure) 150 kn, dok je KEUNE BondFusion (bez frizure) 90 kuna. Kao što se jednostavno da zaključiti BondFusion je po cijeni konkurentniji. Što se tiče kose na dodir Olaplex je kosu dosta omekšao i dao joj sjaj, no kad usporedim stanje vrhova nakon oba tretmana, Olaplex tretman radila 3 tjedna nakon šišanja, a BondFusion 2.5 mjeseca nakon šišanja, BondFusion je vrhove bolje zagladio. Iza Olaplexa su se još malo mrsili, iza BondFusion nisu nikako. Moj dojam je da su u KEUNE vrlo mudro iskoristili vrijeme i među zadnjima lansirali svoj vezani tretman  upravo jer je su vodili brigu o nedostacima konkurentskih proizvoda. Olaplex u salonskoj fazi je malo opterećen neatraktivnim mirisom i stekla sam dojam da je BondFusion prirodniji.

Faza 3.
Olaplex: U salonu se uzima i 3. faza (Hair Perfector No.3) i to 100 ml za cca. 150 kn koja se koristi jednom tjedno. Prema naputku nanosi se na mokru kosu prije šamponiranja i drži se minimalno 10 minuta. Kod ove faze vrijedi pravilo što duže to bolje. Bijela emulzija lijepo miriše, ali se na početku dosta brzo upijala i nije mi bila dovoljna količina koja je bila predviđena. Nakon djelovanja se ispire, šamponira i nanosi se regenerator. Inače, osjetna je razlika kod stiliziranja kose bila kad se koristila faza 3. Kosa je bila lakša i sjajna.
BondFusion: U salonu se za doma kupuje 3. faza (Bond Recharge) i to 200 ml za cca.190 kuna koja se koristi jednom tjedno. Za razliku od 3. faze Olaplexa, ovdje se kosa prvo šamponira jednom i rukom se istisne višak vode te malo još ručnikom. Na mokru kosu se nanosi bijela smjesa više nalik na regenerator i djeluje minimalno 10 minuta. I tu vrijedi pravilo što duže to bolje. Vrlo je lijepog kokosovog mirisa. Nakon ispiranja se kosa još jednom šamponira i nanosi se regenerator. Također je osjetna razlika kod kose kad se nanosi treća faza i kad se ne nanosi. Sa svakim korištenjem kosa je bila otpornija. Suhih vrhova nije bilo i lako se češljala.

Opći dojam
Olaplex bočica koja sadrži 100 ml za cca. 150 kn financijski gledano je nepovoljnija od BondFusion koje dođe 200 ml za 190 kn. I tu sam stekla dojam da su iz KEUNE pomno popratili nedostatke konkurenata. Posebno oštećena kosa upija sve što joj se donese blizu pa je Olaplexovog tretmana mi nestalo u roku keks i nije izdržao mjesec dana, dok je BondFusion sa svojih 200 ml prešao i 6 tjedana. Iako mi je Olaplexove faze 3 svaki put trebalo manje od prethodnog korištenja naprosto nije bilo dostatno i morala sam koristiti manje da bih rastegnula. 14642226_497170073812646_7292059821185648734_n

I jedan i drugi tretman su pozitivno djelovali na moju kosu. Međutim, KEUNE BondFusion iz više razloga mi je bliži i ako me pitate, upravo bih njega preporučila prije Olaplexa. Daleko povoljniji, po mom dojmu bolje razvijeniji i količinski veći BondFusion me totalno osvojio.
Također, malo sam zvala salone koji imaju tretmane i primijetila sam da su saloni koji imaju Olaplex preskakali uopće napomenuti fazu 3. Tek na moj upit bi odgovorili da se može kupiti, ali ako kosa nije jako oštećene da ne treba (!!!!!). U salonima gdje su imali BondFusion pripovijedali su o svakoj fazi i napominjali da tretman nema optimalan učinak bez njege. Ovaj test sam napravila ponukana brojnim čitateljicama točnije njihovim porukama pa čak i pozivima s upitom gdje mogu nabaviti fazu 3. Moram napomenuti da su to sve bile korisnice Olaplexa.

Kakva su vaša iskustva s Olaplex i BondFusion tretmanom?

* oba tretmana su sponzorirana

IMG_6644

Tagssticky

4 comments

Leave a reply