KEUNE Tinta color i nijanser

Trajna boja KEUNE Tinta color je u Hrvatskoj najprodavanija boja u tubi. Svoj uspjeh reflektira iz saturirane kompaktne kreme kao i dodira prirode te visoke tehnologije. Svoju unutarnju nit poveznicu temelji na ulju kokosa vodeći pri tome brigu da ne optereti vlas i da ne smeta u kemijskom procesu tranzicije pigmenata. Prisutno ulje kokosa ne čini smetnju pri razvijanju kose kao što inače je slučaj kod boja koje obiluju uljima. Tome ide u prilog da je ulje kokosa pomno odabrane kompozicije te optimalnog omjera u odnosu na druge sastojke, te tako funkcionira samostalno ne ometajući ostale razvojne procese. Njegova pragmatična crta ocrtava se na samom vlasištu. Naime, ulje kokosa vlasište drži čistim od tragova farbanja. Glavni zaštitnik vlasi od štetnih vanjskih utjecaja je Solamer. Solamer je jedinstveno razvijen vlastiti polimer koji u svom nastupu odlično je postojan kako kod proizvoda koji se ispiru tako i kod onih koji se ne ispiru. Kao multifunkcionalni  UV apsorbirajući polimer kompatibilan je čak i s tenesidima te recepturama koje imaju i do 95% alkohola. Posebnu dozu njege za vrijeme bojanja kose pružaju proteini svile koji su građeni kao polipeptidni lanci po svom sastavu, a općenito su u nizu ponovljene aminokiseline. Kroz kemijsku promjenu tvari tako nastaje proteinski kompleks. Tijekom bojanja kose KEUNE Tinta colorom kosi ujedno pružate i intenzivan tretman budući da se proteini svile talože unutar vlasi u tankim slojevima na njenom keratinu te tako kosu štite od isušivanja. Proteini svile također ne lijepe kosu tijekom razvijanja boje te omogućuju pravilan dotok zraka što je od esencijalne važnosti za pravilno razvijanje i jednoličnost boje. KEUNE Tinta color ima vrlo laganu i dosta prozračnu teksturu koja se tijekom razvijanja ne razlijeva. Tu značajnu ulogu igra posebno razvijena struktura unutar njenih molekula. Patent koji veže molekule i organizira ih u zajedničku radnu skupinu točno određuje normative rada. Uzmemo li dobar dio boja na tržištu na razmatranje nailazimo na molekule koje rade samostalno i tako unutar svog rada tijekom kemijskog procesa znaju prerano, prekasno ili na pola odraditi posao. Kao posljedicu imamo poremećenu kutikulu, crvenilo na vlasištu, nabubreno vlasište te u nekim slučajevima i curenje limfe. Također su boje s loše organiziranim molekulama teže te su sklone krutiti se što dovodi do prestanka razvijanja boje. KEUNE Tinta color s ovom spoznajom tako je postavila svojevrsnu mrežu te pravilno odredila rad molekula i stavila "točku na i" oksidaciji tijekom farbanja. Također, boja je oslobođena konzervansa parabena. Ovaj nepopularni kontaktni alergen po svojoj kemijskoj strukturi sliči hormonu estrogenu, dakle, prisustvo parabena može značajno utjecati na poremećaj nivoa hormona u tijelu. Znamenitost Tinta colora je i to da se boja sastoji od 49% njegujućih sastojaka koji svoju esenciju crpe iz prirode te raskošnom mirisu.

KEUNE Tinta color nijanser

Slika_boja_FIN

Keune nijanser

Tinta color nijanser je vodič kroz paletu boja za kosu. Glavna podjela bi bila: 1. crna, 3. tamno smeđa, 4. srednje smeđa, 5. svijetlo smeđa, 6. tamno plava, 7. srednje plava, 8. svjetlo plava, 9. jako svijetlo plava, 10. najsvjetlije plava. Ovi brojevi, koji su ujedno i prvi, označavaju osnovni ton boje.

Svi brojevi iza kardinalnog (prvog) broja označavaju tonove koji sadrže nijansu boje: pepeljastu (.1), biser (.2), zlatnu (.3),  bež (.32), bakrenu (.4), mahagonij (.5), crvenu (.6), ljubičastu (.7).
Npr. boja 9.32 se ovako shvaća: 9 jako svijetlo plava boja, dok broj .32 znači  da ima bež nijansu.img_9668

Npr. boja 8.34: broj 8 znači da je ta boja svijetlo blond, a .3 i .4 znači da ta boja sadrži u sebi zlatnu i bakrenu nijansu.img_9667

 

Tinta color boje miješaju se s Tinta Cream developeru 3%, 6%, 9% ili 12%. LP 300 - stabilizator boje kojeg sadrži Tinta Cream developer kreiran je u simfoniji s Tinta color bojama te se ne proporučuje miješanje s drugim razvijačima. Miješanje s nepredviđenim razvijačem može smanjiti djelovanje molekule, dovesti do njihovog razbijanja i oksidacije. Također može dovesti do degeneriranja pigmenta boje.
Niti u developer niti u smjesu boje se ne smije dodavati voda kao niti ikakva vrsta regeneratora ili maski za kosu budući da značajno znaju promijeniti tijek razvoja boje.

 

Tagssticky

4 comments

Leave a reply