PHYTO 9 ultra hranjiva krema za kosu; recenzija

Unutar palete proizvoda za kosu PHYTO Paris nudi kao dodanu podršku oštećenoj kosi dnevnu kremu s 9 biljaka. Phyto 9 u svom sastavu ima ulje makadamije te biljnih ekstrakata nevena, kadulje, čička, vrbe, soje, ružmarina, sljeza te gospine trave. Krema je spada u leave-in proizvode za kosu, dakle ne ispire se, a nanosi na na opranu i mokru kosu te na suhu prema potrebi. Proizvođač kremu predstavlja kao dio beauty rutine te transformaciju kose u svilu.
U zlatnoj tubici koja je upakirana u srebrnu ambalažu dolazi 50 ml bijele kreme i to po cijeni od 158 kuna u apoteci. Krema je nešto više rijetka od klasičnih krema za lice, te svojom strukturom više podsjeća na fluid. Miris je čudan i podsjeća na nekadašnje masne kreme za bebe iz "apotekarske kuhinje".
Kremu sam nanosila i na mokru i na suhu kosu. Nakon temeljitog pranja kose i njege nanosila sam na ručnikom prosušenu kosu malo po malo mažući pramen po pramen. Moram napomenuti da je moja kosa jako suha pa je kremu doslovno usisavala. Kad usporedim standardno pranje kose s upotrebom kreme i bez upotrebe kreme nisam nikakvu razliku primijetila.
Kremu sam nanosila na jako dehidrirane vrhove kose i na suho. Također je kosa upijala brzo kremu, a rezultat poseban je izostao. Da budem točnija hidratacija je trajala kratko, baš kao i tubica. Krema nije davala nikakav poseban sjaj i zaista se moja kosa nije našla s ovom kremom za kosu.
U veliki minus pribrajam joj više smrdljiv miris jer sam netko tko voli proizvode za kosu sa značajnim mirisom svježine. Također 50 ml za jako suhu i oštećenu kosu nije značajna militraža posebno jer se krema jako brzo upija te postoji potreba za bržim ponavljanjem. Tako gledajući 50 ml za 158 kuna uz izostanak posebnog efekta zaista je neprimjeren omjer. Moram priznati da sam od proizvoda ovako jakog brenda očekivala nešto više, ali nikako se definitivno nisam našla s ovim proizvodom. S obzirom da je sastav dosta s naglaskom na 9 biljaka koje inače su odlične za kosu zaista sam ostala nekako uskraćena za moć biljki i nekako pomalo razočarana. Također, apsolutni no go u proizvodu su parabeni (butyl, ethyl) i to u proizvodima gdje se ističe snaga prirodnih sastojaka.

Sastojci:img_9692

Da li ste vi probali PHYTO 9 ultra hranjivu kremu za kosu?

Tagssticky

4 comments

  1. Karolina Tušek 20 studeni, 2016 at 15:49 Odgovori

    Nisam probala ovu kremu, zapravo sam samo jednu kremu za kosu i probala, Lorealovu i mogu reci da sam zadovoljna. Vrhovi su mi inace suhi, krema nije masna, lijepo mi upije, mirisi savrseno..a kosa je lijepo glatka i super se rascesljava 🙂

Leave a reply