KEUNE Silver reflex linija

Popularnost plavih i grey tonova, sijeda i bijela kosa nisu stvar pomodnosti nego identiteta. Vlasnice smjelih hladnih tonova uz ulaganje u boju dodatno ulažu i u održavanje hladnih karaktera boje. Hladne pigmente nije niti malo jednostavno zadržati, a najčešći problem je žutilo ili narančasti odsjaj. Najčešći problemi žutila su kriva primjena ili odabir tona boje, točnije odnos podloge i korištene boje. Ovdje također treba naglasiti osobit problem pri njezi i stiliziranju kose. Tu se ubraja upotreba teških ulja koja njeguju i štite kose, no takva ulja imaju običaj ostavljati "prljav" trag na kosi pa kosa poprima žućkast ton. Takvo ulje je maslinovo, ali i druga ulja u boji. Uz ulja udio silikona u proizvodima za njegu i stiliziranje kose voli se taložiti. Kod taloženja silikona je problem dvojak pa tako s jedne strane teški ili silikoni netopivi u vodi iz dana u dan se talože i na taj način reflektiraju žutilo. S druge strane taloženje silikona je i rezultat netemeljito oprane kose. Posebno blajhana kosa je poroznija pa kao takva je i više izložena vanjskim utjecajima. UV zračenja, loša hidratacija vlasi i nečistoće iz okoliša poroznoj kosi posebno daju žuti odsjaj. Valja također napomenuti važnost čišćenja električnih pomagala za stiliziranje kose. Ukoliko se ne održavaju prljavštine s njihovih zagrijanih površina mogu unijeti u kosu partikule prljavštine te dodatno naštetiti vlasi i njenoj boji.
Najčešća kozmetička upotreba protiv žutila u kosi su KEUNE Design Silver reflex šampon i regenerator. Silver šampon je šampon u klasičnom smislu uz dodane ljubičaste pigmente. Ljubičasta boja je u krugu boja dopuna žutoj boji. Kada se ta dva pigmenta pomiješaju neutraliziraju se. Za kosu to znači da ljubičasti pigmenti umanje odsjaj žutom pigmentu u kosi. Kosa djeluje zatim svjetlije, manje žuto pa s tim hladnije i srebrnastije. KEUNE Design Silver reflex šampon sadrži proteine pšenice koji štite strukturu kose i daju joj volumen. Provitamin B5 dubinski prodire u strukturu vlasi i uspostavlja ravnotežu vlage. Također nije štetan za kosu iako kosi transferira ljubičaste pigmente. Ti pigmenti se kao mantil omotavaju oko vlasi te se ispiru.
Kao nadopuna i vezana njega nakon uspješnog šampona nedavno je lansiran KEUNE Design Silver reflex regenerator. Regenerator krasi vitamin B koji kosi nakon šamponiranja pruža optimalnu dozu vlage, balansira neophodne nutrijente te intenzivira neutralizaciju žutila. Kosu čini svilenkasto mekom i otpornijom. Baš kao i šampon nježno transferira ljubičaste pigmente pri čemu ne opterećuje kosu ni vlasište.

1 comment

Leave a reply