Pospješiti učinak tretmana protiv ispadanja kose

Kod posezanja za mjerama protiv ispadanja kose najčešće koristimo šampone te intenzivne tretmane koji u pravilu dolaze u ampulama. Kako je i samo ispadanje kose postupak koji ima nekoliko slojeva i faza tako i preventive te stimulativne mjere trebaju biti raznovrsne. Kod same prevencije se koriste šamponi protiv ispadanja kose kao i tretmani koji traju od 3 do 6 tjedana. Kod stimulativne mjere budući da je kosa u fazi slabog ili nikakvog rasta nužno je uz predviđeni šampon i intenzivni tretman uvrstiti nekoliko noviteta u rutinu. Kako opadanje kose, posebno kod žena, najčešće uzrokuju hormoni, ali i  nedostatak željeza kao i ostalih osnovnih minerala, nužno je u svakodnevnu prehranu uvrstiti hranu koja je obogaćena nedostatkom.
Kod gubitka željeza znanost je utvrdila da ga najviše ima u crvenom mesu koji je više kvalitetan od onog kojeg se može naći u biljnom izvoru. Željezo se nalazi u srdeli, jajima, kvinoja, orašastom voću, bučinim sjemenkama, sezamu, chia sjemenkama, špinatu, blitvi, kelju, brokuli, prokulici, kupusu, grahu i grašku.
Nedostatak minerala kalcija balansirate pojačanim unosom mlijeka, jogurta, sira, zobi, brokule, badema, špinata, soje, oraha, suhih šljiva. Kod nedostatka magnezija valja pojačati unos soje, kikirikija, lisnatog zelenog povrća, sjemenki, oraha, banana, zobi, avokada, krumpira u ljusci te smeđe riže. Natrij unosimo uglavnom putem kuhinjske soli. Kod kuhinjske soli treba povesti računa da nije rafinirana, a odličan prijedlog je tkz. himalaya sol. Za poboljšanje stanja kalija brinu se sušena marelica, avokado, krumpir, grah, rajčica, banana, brokula, artičoka, narančin sok. Za potrebno pojačanje selenu treba uzimati školjke, zob, sjemenke suncokreta, smeđu riža, ječam, sok od naranče, kokos, češnjak i svinjsku mast. Jod se može naći u bakalaru, haringi, sardinama, rakovima i školjkama. Također postoji i jodirana sol. Uz svakodnevnu prehranu se mogu uzimati vitamini i minerali u tabletama.
Iako masaža vlasišta ne potiče direktno rast kose, onda pomaže kod cirkulacije koja opet povoljno djeluje na prihvaćanje aktivnih sastojaka koji se nalaze prije svega u ampulama, ali i šamponima. Masaža "brzo-sporo" pokreta potiče cirkulaciju na vlasištu. Kod masaže se treba zaustavljati na samom vrhu glave budući da je najmanje prokrvljeno mjesto na tijelu uopće. Bolja cirkulacija krvi uz što pomaže boljoj raspodijeli aktivnih sastojaka još i isključuje "lošu krv". "Loša krv" je ona koja zbog umanjenog kretanja i boravka na čistom zraku kroz dišni sustav uzima i nametnike lošeg zraka. To s druge strane ima višestruke negative posljedice za tijelo, ali i loše utječe na rast i stabilnost dlake.
U rutinu je potrebno uvrstiti i pojačan dotok vode u tijelo koji treba biti nešto veći od preporučene dnevne doze. Hidratacija kože iznutra direktno je povezana s općim stanjem vlasi budući da vlas svoje izvorište ima upravo u koži. , tj. vlasištu.

Valja naglasiti da niti jedan proizvod ne može u kratkom roku napraviti magičan rezultat. Vrlo je važno pristupiti sprječavanju ispadanja kose na vrijeme i s dozom strpljenja. Jer, opadanje kose uvijek je signal iznutra. Pa ovisno i stanju i uzročniku opadanja nužno je uzeti u obzir da vrijeme oporavka kose može biti dugo.
Jedan odličan primjer pristupa i rezultata kod primjene ampula VICHY Dercos Aminexil Clinical 5 i rutine možete pogledati ovdje.

2 comments

  1. Martina 11 svibanj, 2017 at 09:49 Odgovori

    Ovo cu definitivno isprobati..
    Posto nakon poroda imam dosta problema sa opadanjem kose..
    Mislila sam da pustanjem svoje boje bude proslo,ali na zalost nije..

Leave a reply