MoroccanOil hydration set; recenzija

Zavodljivog i prozračnog mirisa te tropskih boja MoroccanOil naprosto poziva na užitak njege kose i vlasišta. U svom širokom spektru proizvoda MoroccanOil je poznat po svom posebnom ulju koji prema prestižnom časopisu VOGUE spada u tri najprodavanija ulja za kosu na svijetu. Uz to radi se o brendu haute couture upotrebe koji se pojavljuje na modnim revijama, posebno u SAD-u, gdje ga vrhunski frizerski stilisti koriste pri diktiranju trendova. Moroccanoil ulje je bogato arganom, antioksidansima, hranjivim tvarima te inovativnim formulama, a sve to se provlači kao temeljna nit svih proizvoda.
Ja sam koristila set za hidrataciju kose pošto mi je kosa jako suha. U prvom redu izabrala sam hidrataciju jer suhoj kosi treba vlaga, a ne masnoća kako se voli vjerovati. Hydration set sadrži šampon, balzam, masku i uljni tretman.

Šampon za kosu

U tirkiznoj bočici dolazi 250 ml šampona, kremaste strukture i biserne boje po cijeni od 152 kune. Bez sumpora, fosfata i parabena je. Prekrasnog prozračnog mirisa lako se aplicira po dobro smočenoj kosi. Kada se šampon nanosi osjeti se momentalno opuštanje i rasterećenje vlasišta. Ja sam i prvo i drugo pranje vlasište masirala duže nego inače jer mi je miris bio opojan. Kosa se ne petlja pri šamponiranju, a također sam primijetila da ne ispire boju što je svima koji farbaju kosu jako bitno. Posebno nama koji ispod boje imamo blajh pa se samim tim pigmenti teško zadržavaju u vlasi. Šampon jako dobro čisti vlasište i kao što sam već navela osjeća se olakšanje. Kosu za jedan šampon poprilično dobro hidratizira pa nisu potrebne velike količine balzama/maske. Šampon se također brzo ispire, a mogu ga koristiti i djeca jer ne pecka za oči. Moj sin ga posebno voli i ne smeta tragovima staphylodermije na licu i vlasištu. Sve u svemu, šampon je vrijedan svake kune.
SASTAV:

Balzam za kosu

U bijeloj bočici dolazi 250 ml balzama, suffle strukture i čiste bijele boje po cijeni od 159 kuna. Također ne sadrži sumpor, fosfat ni parabene. Balzam se nanosi na opranu i rukom ocijeđenu kosu počevši od vrhova prema korijenu kose. Nakon što sam ga stavila na cijelu kosu laganim pokretima sam kosu masirala (ne vlasište) te pročešljala češljem širokih zubaca. U pravilu sam ga držala po jednu minutu te temeljito isprala mlakom vodom. Dobro kosu omekša i ne otežava je. Također ne zažuti hladne tonove na plavoj kosi. Miris mu je kao i kod šampona i osjeti se dugo nakon pranja. Nekad sam za intenzivniji učinak stavljala kap uljnog tretmana, a kosa bi više sjajila. Također, ispire se u cijelosti.
SASTAV:

Maska za kosu

Maska u setu dolazi u tubi od 75 ml, dok se van seta može kupiti u kutiji od 250 ml po cijeni od 245 kuna. Bogata arganovim uljem i lagane teksture služi kao intenzivna njega jednom do dva puta tjedno. Također sam je pojačavala s kapi uljnog tretmana. Masku sam nanosila na opranu i ručnikom prosušenu kosu. Nakon što bi masku stavila na kosu držala bi je između 5 i 10 minuta. Brzo se upija i jednostavno ispire. Kosa nakon ove maske bude jako podatna i sjajna, s tim da maska ne otežava kosu nikako. Također sam primijetila da kosa duže miriše. Čak sam bila u stanju kosu isfenirati nakon nje što inače kod moje guste i kovrčave kose gotovo nije moguće. Ova maska se stvarno isplati jer rezultate koje daje stvarno su iznad očekivanja.
SASTAV:

Uljni tretman (serum)

Zvijezda MoroccanOil brenda i svjetski bestseler u setu dolazi u bočici od 25 ml po cijeni od 125 kuna, dok 100 ml košta 299 kuna. Predivnog mirisa može se koristiti kao uljna kura prije pranja, u maski/balzamu, na mokroj i suhoj kosi. Kad sam ulje stavljala na kosu prije pranja kosu bi namazala izdašno uljem te držala sat vremena pa potom dva puta šamponirala. Nisam iza trebala balzam/masku jer bi ulje dobro nahranilo kosu. Kod balzama i maske dovoljna je kap ulja da bi se pojačala njega kose. Lako se ispire i kosa doista jače sjaji i mekša je. Također sam ga stavljala nakon standardnog pranja na mokru kosu te bi je sušila iza. Vrlo je olakšavalo peglanje kose. Na suhu kosu sam znala nanositi tretman na svoje suhe vrhove da malo ožive. Kad sam potrošila bočicu iz seta odmah je stigla i onda od 100 ml jer zaista je ulje zaslužilo biti bestseler.
SASTAV:

Općenito gledajući MoroccanOil me totalno oduševio. Hydration set inače košta 490 kuna, a može naručiti ovdje. Svakako bih opet koristila ovu liniju. Ulje koristim i nakon što sam potrošila njegu i jako sam zadovoljna s njim. Ako me pitate da li je cijena 490 kuna vrijedna ovog seta rekla bih: DA! MoroccanOil je pravi luksuz za kosu koji ne prodaje samo ime nego i optimalnu njegu kose.

2 comments

Leave a reply