Njega suhe i blajhane kose

Plava boja kose, posebno hladni tonovi, za svoj zavodljiv izgled zahtjeva kemijsku intervenciju. Prije svega takvi postupci kosu jako dehidriraju pa je čine neatraktivnom. Kod suhe i dosta oštećene kose nužna je slojevita hidratacija i tu definitivno ne vrijede normativi standardne njege. Ovisno o stupnju kemijskog tretmana i isušenosti kose, vlas zna imati dionična oštećenja pa se prema tome treba postupiti u njezi u slojevima. Ovdje prije svega treba shvatiti da naša kosa ne treba masnoću nego vlagu, iako osjećaj kojeg imamo da joj treba mast. Ipak, vlasi je važan dotok vlage te je suha sklona vrlo brzo upijati sve što joj se donese blizu. Evo popisa proizvoda za održavanje suhe i blajhane kose.

1. NIVEA 1, 2, 3 sustav pranja

Kod suhe i blajhane kose često koristimo nekoliko proizvoda za stiliziranje kose pa se tako stvore čahure na svakoj pojedinoj vlasi što je, ukoliko se ne skida, može učiniti grubom i umornog izgleda. Kombinacijom tri NIVEA šampona vlasište i kosu ćete dobro oprati, ali i osloboditi za prateću njegu. Prvo pranje se koristi Hydro care kako bi se pokrenuo postupak otapanja prljavština, drugo pranje se koristi Intense kako bi se otopile sve čahure oko vlasi, a treće pranje zahtjeva intenzivniju formulu te se koristi Repair&Targeted. Šampon košta cca. 20-ak kuna, a u kombinaciji za 1, 2, 3 sustav pranja šamponi će trajati dugo pošto se u svakom pranju ne koristi puno od svakog šampona.

2. Schwarzkopf SOS fluid

Ovaj proizvod spada u one proizvode koji ne koštaju puno, stanu u džep i najužih skinny traperica, ali spašava žedne vrhove u svakom trenu. Niti 30 kuna Schwarzkopf GLISS KUR Hair Repair Oil Nutritive Haarspitzenfluid odličan je odgovor za dehidrirane i slamate vrhove. 

3. KEUNE Satin oil uljno mlijeko

Bogata i luksuzna njega mokre i osušene kose dobila je novu dimenziju s pojavljivanjem uljnog mlijeka iz KEUNE Satin oil linije. Kombinacija hidratantnih molekula ulja i intenzitet proteina kosu transformira u svilu. Bočica stane u torbicu te je na dohvat ruke i kad ste van kuće. Cijena je 144,90 kn.

4. AVON marokansko tekuće zlato

Ulje argana vrlo je poznato po svom hidratantnom svojstvu. AVON 360 Nourishment moroccan oil vrlo je pristupačno i efektivno ulje (27 kn bočica). Također ima predivan miris koji se osjeti. Ulje se koristi na suhoj kosi te je zaglađuje i daje predivan sjaj. Susresti se s ovim tretmanom zaista spada u najtoplije preporuke. 

5. ANNYER PARIS spas za uništenu vlas

REVITAL je odličan serum za uništene vrhove koji nemaju nikakav sjaj. Moram napomenuti da ih neće oporaviti ako su zreli za škare, ali vitaliziraju izgled umornih vrhova i pružaju odličan sjaj. Također cijena mu je prihvatljiva i dođe svega 39,99 kuna.

6. Svjetski bestseler MOROCCANOIL uljni tretman

Lijepog mirisa i odličnih sposobnosti hidratacije MOROCCANOIL uljni tretman spada u moje omiljene preparate za njegu kose. Kosu čini podatnom, mekanom i mirisnom. 100 ml ovog tretmana košta 299 kuna, ali vrijedi svake kune. Imam redovno veliku bočicu i jednu malu koju punim i nosim u torbici. Stvarno transformira vlasi.

7. So pure priroda u kosi

Suha i oštećena kosa voli slojevitu hidrataciju. KEUNE So pure Recover leave-in jedan je od najboljih i mirisnijih regeneratora koje sam probala. Također, u mojoj je stalnoj postavi proizvoda za kosu. Inače, So pure linija sadrži oko 30-ak esencijalnih ulja te ne sadrži parabene. Cijena je 149 kuna, a može se kupiti na keune.hr

1 comment

Leave a reply