Moje NE brazilskom feniranju

Brazilsko feniranje postalo je kod nas popularno početkom 2011. godine. Tada sam imala priliku ga probati među prvima i bila sam model na predstavljanju novog tretmana. Tretman je obećavao ravnanje kose i popravljanje uništenih vlasi. Hej! Ostvarenje mojih snova! Kada sam postala uključena u projekt jedva sam čekala doći u salon, fotografe i snimatelje. Konačno došao i je dan predstavljanja te su se frizerke u kulisama salona vješto bacile na posao. Prva etapa, pranje, sušenje, druga etapa, sušenje, pranje, maska, sušenje i peglanje. Trajalo je to sve skupa 4 sata. Suze mu mi stalno išle pošto su me plinovi koji su parili užasno pekli za oči o nos. Nakon sati i sati snimanja bila sam konačno gotova. Kosa je bila uredno ispeglana za potrebe prikaza. Oči su me pekle čitav dan i noć, a vlasište je počelo divljati. Kosa je isprva bila dobra, doduše nije baš bilo da se izravnala. Stalno sam morala peglati kosu baš kao i prije brazilskog. Vlasište se smirilo nakon 5 dana (uz kokosovo ulje - puno kokosovog ulja). Međutim, prvo sam nakon 10-ak dana primijetila da se moje šiške užasno drobe. Nekako sam za sve to krivila peglu i blajh, a bio je to stav i frizerki. Nekih 5 tjedana kasnije kosa se doslovno počela drobiti. Već 6-ti tjedan sam se otišla ošišati na kratki bob te sam bila prisiljena prestati se blajhati narednih godinu dana. To je doduše trajalo i duže jer kosa nije bila u stanju ništa podnositi. Farbala sam se prirodnim bojama Essensity od Schwarzkopfa koje su se tako brzo ispirale da je bio užas. Trebalo mi je dosta dok se kosa oporavila, a na vlasištu točnije prijelazu između čela i vlasišta gdje me užasno peklo tijekom brazilskog feniranja i dan danas mi se crveni što nikad prije nije.
Kako sam dobila nekoliko upita vezanih za ponovno populariziranje brazilskog feniranja mogu samo jedno reći: da mi netko sad plati 50 000 kn da ga opet napravim odbila bih.
Brazilsko feniranje definitivno nije za blajhanu i farbanu kosu, posebno ne svijetli tonovi. Da, znam da ispadam opet partibrejker i da će se odmah oglasiti "struka" koja je proizvod kupila i sad ga mora pošto po to prodati da nije nešto dobro napravljeno, nisu one znale to napraviti, ja pretjerujem i ostalo. Ali, moja je obaveza reći kakva iskustva sam imala čisto da ukoliko krećete u avanturu da znate na što morate računati.
Iskreno, ništa, ali ništa ne može razbiti pravilnu i redovnu njegu kose. Zato, prije nego se bacite u ruke frizeru i prije nego se odlučite na tretman koji se ne smije donositi blizu vlasišta (pitajte se zašto) dobro razmislite. Ah da, sad ga reklamiraju samo za vrhove (pitajte se zašto).

2 comments

Leave a reply