KIEHL'S demage repairing & rehydrating leave-in treatment; recenzija

KIEHL'S, poznata ljekarna New Yorka lansira kozmetičke proizvode za njegu kože i kose kojima u srž stavlja istraživanje sastojaka i testiranja sigurnosti formula. Na hrvatsko tržište brend je stigao 2015. godine te unutar svoje lepeze proizvoda nudi već neke kultne proizvode. Meni osobno najzanimljiviji dio su ipak proizvodi za kosu, a kako mi je kosa po prirodi suha kao i redovno pod peglom i kemijskim tretmanima naravno da moj odabir pada na proizvode koji obećavaju hidrataciju. Tako je moj odabir pao na Demage repairing & rehydrating leave-in treatment s uljem drva moringe i hidratantnim hijaluronom, bez parabena. Proizvod je namijenjen za oštećenu, vrlo suhu kosu. Proizvod dolazi u plastičnoj prozirnoj ambalaži na potisak, 75 ml za 170 kuna, bjelkaste boje, slabog prozračnog mirisa, teksturom je više rijedak.
Već kod samog predstavljanja proizvoda bilo mi je malo čudno pošto su ga zvali "serum" koji se nanosi i na mokru i na suhu kosu. Međutim, kad se pogleda na ambalaži jasno se vidi da se proizvod nanosi samo na mokru kosu.
Nakon što sam temeljito kosu oprala i njegovala regeneratorom tretman sam nanosila po kosi prosušenoj ručnikom po dužini kose. Kad stavljam proizvod koji nisam do tog trenutka nanosila i ne mogu odrediti optimalnu količinu vodim se politikom "od manjeg prema većem". Prvo nanošenje nije dalo ama baš nikakav rezultat. Za drugog nanošenja sam pojačala količinu, no također nisam osjetila nikakav pomak. Kod trećeg nanošenja sam opet pojačala količinu, no rezultat se nije osjetio nikako. Kosa nije postala ništa više mekša ni sjajnija nego što je bila bez tretmana.
Također sam po preporuci brenda stavila malo tretmana na suhe vrhove što je bio totalni lapsus te sam morala kosu oprati jer se lijepila.
Ono malo proizvoda što mi je ostalo nakon 4 korištenja (jer na gustoj kosi proizvoda treba dosta bez obzira koji je) proizvod sam testirala na prijatelju koji ima prirodnu i kemijski ne tretiranu kosu. Također ni na njegovoj kosi se nije osjetio nikakav pomak.
S ovim proizvodom se nisam uopće našla. Također mi nije jasno da brend ne poznaje pravilnu upotrebu svojih proizvoda iako im to piše na samoj ambalaži. Ukoliko imate zahtjevnu i oštećenu kosu ne bih vam preporučila ovaj proizvod jer naprosto ne drži ono što brend navodi.

 

3 comments

  1. Kristina Nina 30 rujan, 2017 at 08:45 Odgovori

    Još jedan proizvod kojeg znam da neću koristiti, ma da mi ga prijateljica koristi i kaže da je njoj baš super,, da joj je kosa znatno mekšu na dodir.

  2. Marijana 30 rujan, 2017 at 23:07 Odgovori

    Velika steta,a isprobala sma njihov serum za lice,tj testirala ga i prezadovoljna,ovo me bas razocaralo…ako bude postojao yester probat cu,ali cijelu bocicu sigurno necu kupovati,hvala na savjetu! <3

Leave a reply