Upoznajte KEUNE Care Tinta Color liniju za obojenu kosu

Zahvaljujući novim razvijenim tehnologijama i pomnom promatranju potreba klijenata brend KEUNE kreirao je posve novu Care Tinta Color liniju za zaštitu boje kose. Linija se sastoji od šampona (300 ml) i balzama (250 ml), a krasi je jedinstven patent trostruke zaštite boje. Care Tinta Color linija uz što sadrži Solamer koji kosu štiti od štetnih UV zračenja ima i LP300 stabilizator boje, bogata je proteinima svile te profinjenim polimerima koji kosu čine podatnom i pružaju jednostavnost pri češljanju dok ekstrakt sjemenki suncokreta štiti boju od izbljeđivanja neutraliziranjem slobodnih radikala. Care Tinta Color zacijelo je zasjala na svom tehnologijskom vrhuncu, a za svakog pravog poznavatelja frizerskih prilika ponudila je pravi užitak.

Uvidjevši problem sulfata koji ozbiljno štete kako vlasi tako i transferiranim pigmentima ovaj spoj je posve izostavljen u liniji. Brend KEUNE također ne koristi parabene u svojim proizvodima koje se smatra tkz. kontaktnim alergenima koji mogu na vlasištu izazivati različite reakcije. Fatalno kod parabena je to što u svojoj kemijskoj strukturi sliče hormonu estrogenu. Sposobni su, dakle, poremetiti nivo hormona gdje mogu dovesti do dominantnosti estrogena u tijelu. Care Tinta Color također ima vrlo rijetku crtu kada govorimo o proizvodima za kosu, a ta je da linija ne sadrži gluten.

Većina "color care" proizvoda na tržištu sadrži neku vrstu profila pigmenta kojim se osvježi pigment u vlasi pa se takvim šamponima i balzamima služe osobe koje imaju crvenu ili tamnu kosu dok osobe koje imaju plavu kosu takve proizvode zaobilaze. Posve opravdano pošto proizvodi koji sadrže neku vrstu profila pigmenta plavu kosu "zaprljaju" jer im tehnologija ne ide u smjeru zaštite pigmenta nego reflektiranju pigmenta drugim profilom. Problem je dakle u kozmetičkom instant "popravljanju" reflektora, ali onaj preventivni i hidratantni je zanemaren. Care Tinta Color linija svoj naglasak stavlja na zaštiti i čahurenju postojećeg pigmenta u vlasi bez da mijenja njegovu nijansu. Mogli bismo reći "anti-age" tehnologija za pigment. Napuštanje tradicionalnog i zastarjelog modela "color care-a" Care Tinta Color nastupa kroz protein svile i esencijalni mineralni kompleks kao snažan hidratant kose i ima u vidu važnost stabilizacije razine vlage u kosi kao preduvjet uspješnog farbanja kose.

Care Tinta Color stoga nudi optimalan tretman njege i zaštite nakon farbanja za sve boje kose od crne pa do platinasto plave bez straha od utjecaja na željeni pigment. Linija funkcionira odlično samostalno, a za savršen doživljaj koloracije koristi se u simfoniji s KEUNE Tinta color bojama i razvijačima za kosu. Nema dvojbe da KEUNE ne nudi rješenja kroz nove tehnologije i proizvode na postojeće probleme unutar proizvoda za kosu. Strast prema ljepoti kose i osluškivanju potreba ovaj brend dovode do staza uspješnosti kreiranja najljepše kose.

4 comments

Leave a reply