Knight&Wilson Colour-Freedom; recenzija

U Müller drogerijama na policama se pojavio semi-permanent toner brenda Knight&Wilson Colour - Freedom Blondes, white blonde. Proizvođač obećava nestanak žutih tonova, hidrataciju, te bijelu boju bez amonijaka i peroksida. Na ambalaži navodi ispiranje nakon 6 pranja te da nakon prve upotrebe nije potrebno koristiti masku ili regenerator. U tubi koja se nalazi u papirnoj ambalaži dolazi 150 ml  plave smjese po cijeni od 59,90 HRK. Smjesa se nanosi na temeljito opranu i ručnikom prosušenu kosu te se razvija 30 minuta. Smjesa je gotov proizvod te ne treba miješati u nju ništa. Funkcionira doslovno kao maska. U kutiji se nalazi tuba tonera, jedne rukavice, naputak.

Kosu sam oprala kroz dva šamponiranja, dobro je prosušila ručnikom te bogato nanosila toner. Smjesa ima vrlo ugodan miris. Nakon 30 minuta držanja tonera na kosi toner sam isprala. Prvo što sam primijetila je bila suha kosa. Kosu sam temeljito prosušila ručnikom te kad sam pogledala u ogledalo uslijedio je lagan šok pošto je kosa bila žuta kao i da nisam ništa stavila. Kako mi nije bilo prihvatljivo hodati sa žutim tonovima ni suhom kosom posegnula sam za neutralizatorom u spreju drugog brenda i nakon njega sam nanosila masku za kosu koju inače koristim. Kosa mi je neobično više maske upijala da sam čak morala ponoviti nanošenje što mi se dogodilo samo kad sam jednom totalno spalila kosu sa Syoss 13-5 bojom. Iako ambalaža navodi da je tuba dostatna za nekoliko nanošenja meni je bila za ravno jedno nanošenje.

Proizvod tijekom razvoja

Zaista ne znam zašto se pojavljuju ovakvi proizvodi na tržištu bez ikakve kontrole. Prva stvar koju želim razjasniti jest da kod ovog proizvoda nema govora o semi-permanentu (boji s polurazvijenim pigmentom). Ovaj proizvod eventualno može biti demi-permanent (boja koja se ispire s prvim pranjem). Proizvod jako isušuje kosu i potrebna je jaka hidratacija nakon upotrebe. Malo čudi budući da proizvod sadrži karite maslac i ulje argana. Sve u svemu proizvod je totalni FLOP sam po sebi, a u frizerskom smislu je posve krivo okarakteriziran. Da mi ga je i ostalo pola tube bacila bih ga u smeće.

SASTAV:

6 comments

  1. Kristina Nina 3 ožujak, 2018 at 17:25 Odgovori

    Inače sam jako skeptična prema svim takvim istim ili sličnim proizvodima, ali da je baš ovako loše,e to nisam očekivala.

  2. Loreena Meda 8 kolovoz, 2018 at 09:24 Odgovori

    Ne znam, ja ga osobno koristim no Rose’ Gold varijantu i odličan mi je. Sve već pripremljeno u jednoj praktičnoj tubi, ništa se ne sprljam i kosa mi ostaje genijalno mekana poslije bez upotrebe balzama. Inaće mi je kosa tanka i kovrđava što znaći i suhija ali ovaj mi proizvod baš paše.

Leave a reply